[UPDATES] Rasarit bucurestean in Berlin Quarterly

In ultima editie a revistei Berlin Quarterly, William Ralston a prezentat un reportaj de 20.000 de cuvinte intitulat “Sunrise in Bucharest”.

Berlin Quarterly este un jurnal cultural cu perspectiva globala care a luat nastere in capitala germana. Apare trimestrial, si este bazat pe jurnalismul narativ, combinand in reportajele sale investigatia, literatura si cultura vizuala.

Reportajul “Sunrise in Bucharest” l-a condus pe jurnalistul britanic in capitala Romaniei, unde a petrecut 5 saptamani pentru a scrie istoria sub-genului “Ro-minimal” care a avut si continua sa aiba “un impact substantial asupra peisajului mai larg al muzicii electronice underground”.

Ralston a inceput reportajul printr-o ampla investigatie a comunismului care a influentat muzica prin natura petrecerilor clandestine, a casetelor piratate si a evenimentelor. Jurnalistul afirma ca a intelege scena electronica dintr-o tara inseamna a-i intelege toate aspectele ce tin de societate, cultura si politica.

De ce este cu adevarat scena romaneasca #badass? Pentru ca in viziunea lui Ralston este “o scena care a fost odata atat de profund controlata si limitata este acum, in mod exceptional, autonoma din punct de vedere artistic prin virtutea autocontrolului”.

Intregul reportaj il puteti citi aici.

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register