[RecPlayLove] #3 Boss, nu mai citi!

Astepti de mult acest moment. Finally! The weekend has landed.

Ti-ai imaginat toata saptamana: te trezesti, iti faci o cafea, telefonul pe silent. Deschizi laptopul si esti mai creativ ca niciodata. Doar e weekend, ai tot timpul din lume.

Vei lucra doua ore. Ba nu, 8. Stai, daca ai destula cafea, 12 ore nu te misti. Esti absorbit de sunete, ideile vin una dupa alta. Termin o piesa. Nuuu. Sunt in stare sa termin un EP azi. Am cel mai bun vibe.

Oh shit, mi-am amintit. De ce kick-ul meu nu suna asa bine? Am cel mai bun plugin de tobe. Sigur gresesc ceva la setari. Da da. Trebuie sa caut un square wave analog. Toate kick-urile misto au un square la baza. Trebuie sa scrie in manual despre asta. Unde e manualul? Fuck. Trebuie sa intru pe site-ul producatorului. Ce? Am uitat parola? Ok. ‘Recover password.’ ‘Enter email address.’ ‘Would you like to subscribe?’ YES. Submit. Gata.

Ce site misto au baietii astia. A, uite, au un plugin de modulatie. 15€ (da, intotdeuana mi-am dorit un plugin care face treaba asta). Oare o fi cel mai bun plugin? Stai sa intru un pic pe site-ul asta sa compar. Pff. E pe locul 3. Nu e asa bun. Ia sa vedem, ce-a mai aparut? Ba esti nebun, ce synth misto. Chiar e subtractive. Dar ce era subtractivu’ asta? Tre sa fie o carte pe tema asta. Chiar stau prost cu sinteza. A, am gasit. Bun autoru’ asta…

Daca ai citit pana aici, posibil ca muzica ta sa nu sune cum iti doresti sau, sa nu sune deloc. Ai ramas la kick, remember?

Las-o mai moale cu cititul, experimenteaza mai mult!

Nu este usor sa iti schimbi un obicei, mai ales un obicei care este motivat de pseudo-utilitatea sa.

Iti propun sa analizezi aceasta zi, in cazul in care consumi mai mult decat creezi, te indrepti catre un faliment creativ. Cu cat consumi mai multe carti, tutoriale, informatii, cu atat vei avea tendinta sa devii din ce in ce mai nemultumit de rezultatul actului tau creativ.

In schimb, daca alegi sa faci muzica, iti vei crea un workflow, vei termina mai multe piese si in cele din urma iti vei crea un stil unic.

Tema pentru acasa: in prima parte a fiecarei zile din urmatoarele doua saptamani pune-te pe facut muzica, lasa consumul de informatii pentru mai tarziu (dupa orele 17:00).

Nu te stresa cu tehnica. Pur si simplu compune ceva, fa-i un arrangement si da-i bounce/mixdown.

Enjoy the process! Have fun!

 

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register