[RecPlayLove] #5 30 in 1? Sau invers?

Te uiti la el de juma de ora. Te-a lasat cu gura cascata. Ce tehnica! N-am mai vazut asa ceva la nimeni pana acum. Asta e geniu. Cum s-a gandit el sa faca asta cu un compresor banal? Acelasi compresor pe care il am si eu, cel inclus in pachetul standard de plugin-uri cu care vine DAW-ul meu.

 

Oare am sa fiu vreodata atat de inovativ? Ma uit si tot mi se pare imposibil. Mi-ar placea ca tehnica mea sa fie atat de avansata. N-am timp sa le invat pe toate. Pfff

 

Pornind de la premisa ca trebuie sa produci zilnic si sa-ti faci un plan cel putin pe termen mediu, iti propun sa faci un experiment.

 

  1. Alege un plug-in (de preferat unul care este inclus in pachetul de efecte cu care este prevazut daw-ul tau). Cu cat este mai nefamiliar, cu atat mai bine.
  2. Timp de 30 de zile, foloseste-l in toate piesele pe care le produci, pe toate track-urile (daca nu suna bine, poti sa ii dai off oricand).
  3. Observa ce se intampla.
  4. Dupa 30 de zile schimba plugin-ul.

 

Daca ai observatii legate de acest exercitiu, te invit sa comentezi imediat ce ai finalizat cele 30 de zile.

 

Cu siguranta, dupa 30 de zile, pe langa faptul ca vei sti acel plugin inside-out, iti vei dezvolta un set de tehnici pe care nu le-ai fi dobandit oricat de multe tutoriale ai consuma.

 

Drop that plugin/tweak it/have fun!

 

“Giving people too much choice limits creativity, just as giving them no choice at all does.” (Adam Morgan, “a beautiful constraint”)

 

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register