[RecPlayLove] #9 Zilnic. Genial. Marketing.

Miles Davis a compus cel mai tare album al tuturor timpurilor in 48 de ore.

Da. El era genial. Tu nu esti. Este atat de simplu sa vii cu motive care sa intareasca lipsurile si problemele pe care le intimpini cand vine vorba de compus muzica.

Ce este genial la urma urmei? Momentul in care asisti la o performanta iesita din comun, performanta pe care nu crezi ca o vei atinge vreodata, sau momentul in care esti la lucru si te bucuri de fiecare clipa, fara sa fii ancorat in trecut/viitor?

Posibil sa nu stii ca Miles Davis a muncit constant; zilnic s-a prezentat la lucru si a facut muzica, indiferent de starea pe care ar fi avut-o. Aceasta parte este de foarte multe ori omisa, fiindca oamenilor le plac povestile romantice focusate pe rezultate, nicidecum pe calea spre rezultate.

Ce treaba are marketingul in aceasta ecuatie? Pentru fiecare dorinta, exista o minte sclipitoare care a creat un produs sau un serviciu care sa-ti transforme visele in realitate, sau cel putin sa iti dea senzatia ca vor deveni realitate. Imediat ce detii aceasta resursa, simti ca nu este de ajuns. Aceeasi minte sclipitoare si-a facut bine temele si a privit in viitor. Astfel a creat un nou produs care se adreseaza nevoilor tale. Daca stai mai bine sa te gandesti, vei observa ca Mintea Sclipitoare a contribuit la crearea acestei nevoi inca de la inceput. Atata timp cat te apropii de satisfacerea nevoii, fara a avea o finalitate (in afara de achizitionarea unei noi resurse), industria merge mai departe si toata lumea este fericita. Mai putin tu!

Nu dispera, nu este tarziu. The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now. So, ce-i de facut?

Deschide telefonul si instaleaza o aplicatie de facut muzica. Fa in asa fel incat icon-ul aplicatiei sa fie pozitionat langa icon-ul pentru Facebook sau Insta. De fiecare data cand esti tentat sa deschizi Facebook/Insta, deschide aplicatia de facut muzica. Fa acest lucru non stop, zilnic, pentru tot restul vietii. Este o chestiune de timp pana cand vei avea parte de feeling-ul pe care l-a avut Miles Davis.

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register