[RecPlayLove] #8 EPHMR

A fost o vreme cand nu aveai de ales.

Nu in acel sens al cuvantului; nu te forta nimeni sa faci ceva anume, ci pur si simplu nu exista o varietate atat de mare din care puteai selecta ceea ce iti place. Cu toate ca existau multi artisti, acestia erau activi pe o arie restransa, iar de multe ori treceau ani pana cand muzica lor ajungea in zona ta.

Informatia circula greu comparativ cu modul in care circula astazi. Puteai fi superstar in Africa de Sud, iar tu sa nu ai nici cea mai mica idee (vezi Rodriguez).

Internetul iti influenteaza zilnic experienta de viata. A venit cu o multime de beneficii si a schimbat felul in care relationezi, privesti, asculti. Stii, stii tot. Poti sa afli instant raspunsuri pentru care pana ieri duceai o lupta indelungata. Pentru simplul fapt ca ai totul la indemana, felul in care consumi informatia s-a schimbat. Poti spune ca se schimba de la an la an. Ce legatura are acest lucru cu muzica?

In primul rand publicul s-a diluat foarte mult. Cu greu poti vorbi de fani. In prima instanta iti este foarte greu sa definesti un fanbase. Fanii tai pot fi atat de raspanditi pe globul pamantesc incat de multe ori nici nu stii de ei, exact precum exemplul lui Rodriguez, privit din alt punct. La prima vedere situatia nu este tocmai roz. Esti aici sa te adaptezi, asa ca te intrebi: „ce este de facut, ce poti folosi de aici?”

Prin simplul fapt ca totul este trecator, nu ai de ales, trebuie sa fii prezent, sa te focusezi pe moment, pe aceasta clipa. Fotografiile, videoclipurile, au fost concepute pentru a pastra cat mai vie amintirea unui eveniment din prezent. Prin simplul fapt ca tehnologia din spatele lor nu era accesibila, in trecut aceste resurse erau foarte costisitoare. Asta inseamna ca de fiecare data cand aveai ocazia de a face o fotografie sau de a filma ceva, emotia era intensa, iar acel moment avea o incarcatura emotionala si mai mare. Tehnologia a avansat, iar acum ai la dispozitie toate resursele pentru a imortaliza momente speciale din viata ta.

Cum ar fi daca ai folosi tehnologia diferit: in loc sa creezi amintiri, ai fi prezent, ai trai aceasta clipa si ai folosi toata tehnologia pe care o ai la dispozitie pentru a crea evenimente in prezent.

Cum ar fi daca ai reusi sa aduni la un loc 100 de oameni. Dar 1000 de oameni? Cum te-ai simti? Cum s-ar simti?

Open. Play. „Ce clip misto! Ma uit mai tarziu” se poate transforma in „Ce clip misto! Ma uit acum, nu exista „mai tarziu”. In ambele cazuri, contentul este efemer. Care situatie iti aduce o satisfactie mai mare? Ramane de vazut. Stay tuned! EPHMR

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register