[RUN FOR YOUR LIFE] Muzica si copiii

Mai are rost sa faci copii? Si daca da, de ce ne vrea sistemul copiii tampiti?

Scriu aceste randuri sub imperiul unei puternice stari depresive, deci nu e bine sa luati de bun tot ce urmeaza. Sau puteti sa luati de bun, orice va ajuta si va face placere ori va ajuta sa dormiti noaptea. Nu-mi pasa.

Incep prin a-l cita si parafraza pe alocuri pe seful nostru, Woody Allen: “Eram aproape convins ca nu fac nimanui o favoare aducand pe lume un copil. Mai ales pe lumea asta, cu oamenii care-s atat de rai unul cu celalalt, o alegere cat se poate de gresita. Daca stai sa te gandesti putin, cele mai de success vieti, cel putin din exterior, sunt triste si tragice. Cele mai bune. Conchizand, nu e un lucru foarte dragut de facut. Nu e, pur si simplu.”

Numai cand te gandesti ca la randu-i, influentat de un anturaj prost sau scapat din mana de catre parinti poate ajunge pedofil. Sau si mai rau, politician. Sau fan Banica Jr.

Si totul incepe de la nastere. Copilul trebuie sa aiba aia, s-o aiba pe cealalta sa faca aia pana la varsta de 3 ani, sa obtina nu-stiu-ce atestat de a doua limba straina pana la 6, sa mearga la lectii de inot, de karate, de echitatie, de atletism, de….

Cand mai au timp DE JOACA??? Cand?

Imbecilitatea asta a parintilor care incearca sa-si implineasca cele mai fierbinti dorinte prin intermediul copiilor lor, sa-I forteze sa munceasca pe zi cat un adult intr-o corporatie, nu poate aduce nimic bun. Eventual, cand va creste, vom avea de-a face cu un mic Patrick Bateman. Cu tot ce deriva de-aici. Pe principiul: ”I feel like shit, but I look great!”

Se vor transforma in adulti care deși pot ascunde privirea rece si lipsa de empatie si de sentimente,  ei pur si simplu nu vor fi acolo.

Si nici macar nu e nevoie sa astepti pana fac 3 ani. Nu. Totul incepe de la gradinita. Sau de dinainte de gradinita. Cu cantecelele alea imbecile, violente.

Ca de exemplu, asta de mai jos:

“Un motan cat un pisoi

Tam, tam, taram tam tam

Sta pe-o lada de gunoi

Tam, tam, taram tam tam

Și tot cauta in el

Tam, tam, taram tam tam

Sa gaseasca-un șoricel

A plecat motanul

A plecat golanul

Ce sunt eu de vina

De-l calca o mașina”

 

Sau asta:

 

“Elefantul Cici

Și-a pierdut cipicii

Și acuma plange

Și cere furnicii

Unde-mi sunt cipicii?

Da-mi-i înapoi!

Ca ma infurii tare

Și calc pe mușuroi”

 

Cel mai elocvent exemplu este, de departe,

 

“Vulpe tu mi-ai furat gasca

Da-mi-o înapoi

Vulpe tu mi-ai furat gasca

Da-mi-o înapoi

Ca de nu eu vin cu pușca și cu trei copoi

Ca de nu eu vin cu pușca și cu trei copoi”

 

Din trei cantecele luate la intamplare aflam despre infractiunile de vagabondaj, distrugere, amenintare. Spre ce ne indreptam? Ce se va alege de Planeta asta?

E un subiect foarte sensibil, asta cu parentingul si cu copiii. E o situatie foarte similara cu cea a paramelor. Paramele sunt de patru feluri: vegetale, sintetice, metalice si mixte, dar sunt sigur ca stiati asta deja. Nu intentionez sa fiu deplasat ori necioplit, dar am nestramutata convingere ca daca intinzi drept o parama in mijlocul unui camp si o lasi nesupravegheata 30 de secunde, atunci cand te intorci o vei gasi intortocheata fara posibilitate de recunoastere, in toate directiile posibile si imposibile. Pentru ca asta fac paramele, se poarta ca niste jigodii fara suflet. Li se pare ca toata lumea sta dupa ele si dupa toanele lor.

Sunt sigur ca existe si parame respectacbile, bine vazute in societate, dar eu nu am intalnit nici una pana acum.

Pe scurt, nu mai indobitociti copiii cu muzica de cacat. Cred ca e mai ok daca asculta Metallica, Pantera sau Slayer inainte sa mearga la gradinita. Adica, s-a facut si-un studiu pe tema asta. Cercetatorii britanici, pentru ca aparent, doar pe acolo sunt oameni calificati pentru tipul asta de activitati, au descoperit ca oamenii din tarile nordice, cei care asculta death metal si toate cele, sunt oameni mult mai inteligenti, pasnici si mai adaptati societatii in care traiesc decat restul persoanelor intervievate, care nu asculta death metal. Mda, pe bune, e un studiu.

Lasati copiii sa fie copii! Si ajutati-i cu ceva muzica buna, pentru inceput!

Be sociable

Comments

  • Shirina Stefanescu
    07/26/2019

    Oh, man, great minds think alike…Woody Allen nu are copii?

Post a Comment

You don't have permission to register