[SCOALA DOX] Selectiile Muzicale

Da, probabil de multe ori v-ati intrebat: oare cum aleg cele mai bune piese? Si pe ce criterii? Acum, depinde si pentru ce. Pentru masina, sa le asculti in casti, pentru un party sau mai multe? Si de aici incepe nebunia.

 

In amalgamul muzical nici nu mai stii ce sa cauti si, in plus, esti bombardat zilnic cu 3 tone muzicale. Bine, multe sunt junk-uri, dar pana nu le parcurgi n-ai de unde sa stii exact. Iti trebuie un “filtru muzical”. Asa cum spuneam, incepe nebunia. Sa zicem ca o sa suni un prieten, dar o sa-ti dea o tona de muzica pe care oricum trebuie sa o selectezi, sau cauti top-uri, deci in ambele cazuri n-ai selectat muzica 🙂

 

In cazul in care cineva are impresia ca e usor, e al naibii de greu:) Clar trebuie sa asculti muzica. Multa. Si oricum, cea mai buna muzica e aia care-ti place. In cazul asta sa zicem ca e usor. Daca pui numai muzica din top 50 sau 100, nici nu mai are sens sa dezvolt, se intelege de la sine. Daca nu, aici intervine talentul tau de selector, dj ,digger. Mie imi place sa cotrobai prin discuri, sa caut si de multe ori gasesc niste chestii asa tari de nu-mi vine sa cred. Dar nu avem resursele sa cumparam toate vinyl-urile pe care ni le dorim, asta e clar. Si nici suficienti prieteni ca sa ne care 500 de discuri la fiecare party.

 

 

Daca ai o petrecere unde nu stii exact ce fel de lume vine, ai din start o infinitate de gusturi muzicale si trebuie sa multumesti pe toata lumea. Clar, lumea merge la party ca sa se distreze, chit ca e party cu de toate sau nisat pe anumite genuri muzicale si subgenuri. Faza asta cu subgenurile mi-a dat cea mai mare bataie de cap. Fiecare mai face o nebuneala si o inscrie in subgenul…(sa zicem) electro-trap-minimal-lounge 🙂 Deci , ne-am dat dracu din start.

 

Deci nu e asa usor, asa cum am spus. Cu alte cuvinte trebuie sa fii pregatit pentru orice, si muzical si psihic. De multe ori mi s-a intamplat sa ascult cateva sute de piese si sa selectez doar cateva pentru party-ul respectiv. Noroc ca mai selectasem inainte alte piese. Deci, clar asculti multa muzica, dar e bine sa-ti delimitezi oarecum zonele muzicale, din doua motive. In primul rand ca sa-ti creezi o identitate ca dj, selector. Si mai ales ca sa-ti placa ce faci si sa nu fii suparat pentru ca amesteci toate genurile -cu de toate- ca asa vrea lumea, dar tu ai pune alta muzica.

 

Muzica este facuta cu suflet, din suflet. Iar tu asta trebuie sa transmiti cu vibe-ul tau. Si trebuie sa urmaresti publicul, nu sa te bagi intr-o bula cu ochii in mixer si cu castile pe urechi.

 

Pana data viitoare, fir intins la ascultat si selectat, 4G la net si distractie la party. Chiar, am un party sambata, trebuie sa mai selectez cate ceva. Poate ne vedem la Jacques Pot.

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register