[UPDATES] Self Adhesive Vinyls – Must have pentru turntablisti

Turntablistul inrait are mereu un setup cool si o imagine aparte. Putem observa la cei care folosesc platane pentru a pune muzica, un setup personalizat pana la cele mai mici detalii. De la inlocuirea fetelor de la mixer sau vopsirea lor, la stickere sau diverse editii limitate de la producatori, un turntablist tine foarte mult la imaginea sa, nu e doar un DJ care vine la club cu un stick si un laptop.

 

 

Bineinteles ca nu mai suntem in vremurile in care cea mai mare parte din muzica aparea pe vinyl si trebuie sa ne orientam spre partea digitala, unde folosim vinyl-uri de tip timecode, cu ajutorul carora controlam muzica din calculator. Dar turntablistii mai au o sansa. Pentru ei inca se produc vinyl-uri cu sample-uri clasice pentru scratch-uri. Cele mai cunoscute sample-uri sunt “Fresh” sau “Ooh/Ahh” si sunt deja un standard in materie de sample-uri pe care poti repeta toate tehnicile de scratch. Desi vinyl-urile vin intr-o varietate de dimensiuni (12,10,7 inch) si culori, greutatea si materialul sunt standard.

Designerul Bihari, originar din Ungaria si-a facut simtita contributia in industrie cu ideile sale si este cunocut pentru bratele de pick-up aftermarket si modificarile pe care le-a facut pick-upurilor portabile de la Numark din seria PT 01. Ultimul proiect la care a lucrat este un produs care iti da posibilitatea sa-ti personalizezi placile asa cum doresti. Este vorba de un disc foarte subtire, ca o folie folosita pe vremuri la fabricarea dischetelor de calculator, denumit “Print It Yourself”, cu o parte auto adeziva pe care poti lipi orice fel de imagine printata pe foaie foto. Procesul este foarte simplu, insa deocamdata exista doar varianta pentru discurile de 7 inch si costa aproximativ 100 RON.

Vezi tutorialul si demonstratia in clipul de mai jos.

 

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register