[LIVE+DIRECT] Dj Dox – Beats, Rhymes and Life: Jazz / Hip Hop Fusion

[LIVE+DIRECT] este o serie de articole ce prezinta artisti pe care eu ii admir si pe care ti-ar placea sa ii asculti si eventual sa ii pui in playlistul pentru petrecere, pentru sala, pentru drumul cu metroul, pentru atunci cand faci curat sau in “pur si simplu vreau sa ascult muzica, fara vreun motiv anume”.

 

Primul articol va fi despre cel care mi-a influentat viata si cariera. Cel care, in 2001, ma lua pe sus si ma punea la pupitru “sa facem niste scratchuri”. Doamnelor si domnilor: DJ motha’fockin’ DOX. Daca ar fi sa povestesc toate intamplarile prin care am trecut impreuna, ar trebui sa facem o serie noua intitulata “Aventurile Marelui Alb”. Dar o sa las melancoliile si va povestesc cateva lucruri despre el.

 

 

In anii 90, a fost unul dintre amfitrionii hip-hopului romanesc, reusind alaturi de DJ Sleek, CTC, Dj Paul, Freaka da Disk, Dj Wiz, BUG Mafia si Parazitii sa puna bazele unei culturi ce astazi ne inconjoara si e prezenta in aproape orice domeniu, de la muzica si arta pana la reclame tv si filme. Cea mai importanta contributie adusa culturii hip-hop a fost, fara dubiu, emisiunea YO! MTV Raps, al carui producator si prezentator a fost de la inceput pana la final. Emisiune care pe langa faptul ca a facut posibil accesul la muzica pe care cu greu o puteai procura intr-o era fara internet, a sustinut constant artistii romani de hip-hop.

 

 

A activat ca DJ in trupa R.A.C.L.A., Grupul de Rezistenta si a colaborat cu majoritatea trupelor importante de hip-hop din Romania. In 2004, a pus bazele, alaturi de mine, Dj Paul si Dj Undoo, primei trupe de turntablism din Romania, Turntable Science.

 

 

Stilul lui inconfundabil te trece prin toate starile posibile. Acum asculti cea mai underground trupa si esti uimit ca nu ai auzit de ea si iti si place, iar in secunda urmatoare dansezi pe cele mai nebune ritmuri de funk. Iar momentele de scratching intensiv te fac sa te gandesti daca nu cumva este un meta-om si are 10 degete la o mana. Am ales pentru editia de azi un mix eclectic (intotdeauna mi-am dorit sa folosesc cuvantul asta intr-o discutie despre muzica), care mie imi da o stare de calm, productiv as putea spune. Da, e un mix productiv. Enjoy!

 

 

Am si de data asta un bonus, nu ca mixul nu ar fi indeajuns, dar ma mandresc foarte tare cu treaba asta: primul si singurul album de turntablism din Romania al primei trupe de DJ turntablisti, Turntable Science Extended Techniques vol 01.

 

 

CONNECT ONLINE

WEB► http://turntablescience.bandcamp.com

MIXCLOUD► http://www.mixcloud.com/djdoxRO

INSTAGRAM► http://instagram.com/djdoxofficial

FACEBOOK► http://facebook.com/djdox

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register