[SISCANOVA’S CHOICE] GALACTICA: cum sa petreci sau nu in seara de revelion

Pentru ca spiritul de aventura ne caracterizeaza pe deplin, prietena mea E. si cu mine am decis sa testam, de Revelion, un festival de muzica electronica din strainatate. Tuturor ne este cunoscut mirajul evenimentelor de afara si cei mai multi ne gandim la Tomorrowland, Awakenings, Kappa Futur Festival sau Time Warp.

Petrecerea Galactica NYE s-a tinut la Bologna, in seara de Revelion, cu un line-up de care sincer, eram foarte entuziasmata- Ilario Alicante, Enrico Sangiuliano siiii Amelie Lens! Mi-Nu-Nat! Din momentul în care am dat 《going》, au curs notificarile pe Facebook. PR-ul, continutul, precum si lista dj-ilor anuntau o seara de-a dreptul stelara.

Astfel, cu bilete cumparate cu o luna inainte, cu tinute de dans si chef de petrecere ne-am indreptat spre parcul din nordul Bologniei. Din start, organizarea a lasat o impresie de festival aflat la prima editie. Multa valva si cam putina eficienta.

Stiam ca Ilario intra la 23, asa ca ne-am asigurat sa fim la timp acolo. Cand am intrat in cort, am fost lovite de senzatia ca am gresit petrecerea… Desi se anuntase un eveniment cu peste 5000 de participanti, abia daca eram 70 … cu tot cu pompieri si barmani ☺. Ne-am uitat una la cealalta si am zambit usor dezamagite, dar, hey, noi venisem pentru muzica, nu pentru audienta.

Ora 23. Il vad pe Ilario. Intre timp s-au mai alaturat vreo 30 de oameni. 《Acum incepe!》, ma gandeam. Numai ca, tipul de la cabluri nu avea sculele necesare… Asa ca, am ascultat frumos 30 min dintr-un set de la Ilario de pe YouTube, ce parea a fi cel de la Awakenings din vara trecuta. Buuun! Odata cablurile rezolvate, italianul trece la pupitru si incepe sa puna o muzica atat de buna, incat chiar a reusit sa ma faca sa uit de cele descrise mai sus. Trecerea dintre ani a fost simpatica si speciala! Eram cu E., my person, datorita careia orice intamplare este presarata cu umor si optimism, cu Ilario, responsabil cu muzica si cu muuuulte confetti prinse-n par.

Am dansat asumat si implicat o ora. As mai fi ramas, insa calitatea si varsta “fanilor” m-au descurajat. A nu se întelege gresit. Apreciez si consider necesara educarea minorilor in spiritul muzicii techno, insa nu incurajez raspandirea ideii ca aceste festivaluri sunt ocazia perfecta pentru a iesi din casa ca sa iei pastile. In consecinta, cred ca puteam fi numarati pe degetele de la o mana cei veniseram cu adevarat pentru a dansa pe muzica artistilor preferati.

Chiar mi-ar fi placut sa mai stam, dar siguranta primeaza in fata dansului. Asa ca, am renuntat la Amelie, stiind ca o vom vedea la Time Warp. Da! Trupa de soc va mai merge la festivaluri, insa doar de tipul celor cu traditie☺.

Experimentele sunt bune pentru ca te fac sa realizezi lucruri importante. Iar eu, spre exemplu,  mi-am dat seama ca nimic nu poate sta in calea perechii E-C. Seara s-a incheiat linistit cu prosecco, panettone si filmul 《Last Knights》, pentru un plus de adrenalina. ☺

 

Sa avem un an cu muzica buna si evenimente de calitate!

Siscanova.

 

 

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register