[SISCANOVA’S CHOICE] Un COCOON de poveste

Sven Väth a sarbatorit vara trecuta 19 ani de evenimente Cocoon Ibiza. Din 1999, toata lumea de pe Insula Alba stie ca serile de luni sunt rezervate lui Papa Sven, la Amnesia. Anul acesta au schimbat locatia la Pacha, ceea ce a marcat un nou inceput pentru label. Cred totusi ca atmosfera nu este la fel ca in Amnesia, pentru ca povestea pare a fi alta. De-a lungul timpului, Sven a adus la un loc DJi de top din industrie, alaturi de care a incins si mai tare noptile din Ibiza. Astfel, pe scena celor de la Cocoon au urcat Richie Hawtin, Nina Kraviz, Ricardo Villalobos, Dixon, Henrik Schwarz si KiNK, doar pentru a numi cativa.

——-

2015 a fost un an foarte special pentru mine, iar dupa doua stagii surmenante, excursia de la Ibiza a insemnat cel mai frumos cadou pe care mi-l puteam face. Desi muzica unor titani precum Sven si Richie imi era cunoscuta, ideea unei seri petrecute in compania lor, era ceva ce imi doream de mult timp. Luni, pe zi, toata Insula era impanzita de afise cu bulinele atat de cunoscute iubitorilor de muzica techno. Din varii motive, nu am ajuns seara la petrecerea Cocoon, ci am mers direct la after. Cu Waze-ul in mana si cu dorinta tot mai aprinsa de a petrece, am intrat curajosi in inima insulei. Masina scotea flacari din cauza pamantului rosu si fierbinte. Insula ne anunta, cumva, ca vom trai o experienta extraterestra. Dupa ce am fost ghidati cu lanterne (varianta moderna a firului Ariadnei), prin labirintul de maslini, am ajuns la ceea ce parea o fosta gradina zoologica. Doua baruri, trei locuri de unde puteai lua ceva de mancare, o prelata alba, un pupitru si multe flori din plastic.

Sven era deja cu vinyl-urile in spate, iar langa mixere se vedeau doua cesti de cafea suprapuse. Dupa un warm-up de 45 de minute, Papa a dat drumul la setul magic. Turna cu muzica, dans, zambete si ploaie. Jocul de lumini si stropi a transformat panza de deasupra noastra in nori de vata colorata. Raiul muzicii era acolo, intre noi. Aveam pielea buburuza si, in mod cert, nu era de la aerul rece. Am mai fi stat, insa avionul spre Madrid pleca in zori. Asa ca am decis sa iesim din atmosfera-cocon creata de Sven si sa ne intoarcem in capitala. Drumul inapoi a fost lung si plin de zambete mute. La hotel, sandalale naclaite de la mersul prin noroiul portocaliu aminteau de framantarea artistica traita. Ce sa mai… o dupa-amiaza fanseala.

Va las cu o fotografie sneak peak si cu unul dintre cele mai frumoase interviuri despre Cocoon, prietenie si nebunie.

Siscanova.

 

 

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register