[Beats, Ice & Flashing Lights] Sounds of Scandinavia

Bau! Incepem o inlantuire de povestioare despre vikingi, troli si zane, invelite in aer mistic scandinav. Haha, nu, glumesc, Ain’t I funny as fuck?

Mai incerc o data: My dearest badass mfkr’s, hai sa dezbatem subiectul muzicii electronice care vine de sus (cor de ingeri pe fundal). SCANDINAVIAN ELECTRONIC MUSIC. Si asta, evident, pentru ca sunt eu obsedata de Moderat, Roykshopp, Robyn, GusGus, Hogni (vikingul blond de la GusGus), Kiasmos, Bjork, etc. Dezbatere este impropriu spus, ma gandeam mai degraba sa ne culturalizam impreuna pe partea asta, caci mda…e cool rau muzica lor, vine la pachet cu some chills si fascinatie. Am dreptate? Ia sa vedem!

So! As the baltic tales said… muzica scandinava este old as fuck si are o istorie de renume. Nu ne bagam in subiectul ABBA, Ace of Base sau The Cardigans, care au facut istorie la vremea lor, dar pe alta felie muzicala, ramanem in contemporan.

Cautam istorie, influente, descoperim noi producatori si mai vedem pe parcurs ce iese.

Omuletii astia din tarile friguroase au ceva aparte. Mi-i si imaginez cum stau asa zgribuliti intr-un igloo si fac super productie de zei, ies la o plimbare cu sania trasa de husky, sug inspiratie cosmica  de la o aurora boreala si puff… uite asa le iese creatia divina. Putin cam depresive versurile, ce-i drept, dar imi imaginez ca e de la vreme.

“I steal from the beggar’s empty plate

And give to the fat man

I dance in the halls of the newly insane

And pray to a god that is vacant again (MODERAT-Reminder)”

Cum a spus un mare Dj in viata, muzica lor se materializeaza intr-un catalog de  la IKEA. Totul este curat, simplu dar avangardist, minimalist dar poetic prin incarcatura emotionala a versurilor, totul de un verde praz cu accente gri, iar din cand in cand mai primesti un mindfuck de rosu aprins!

Revin saptamana viitoare cu analiza pe text. Pana atunci, va las cu un live act Moderat de la Berlin, pe care am avut sansa divina sa il vad in carne, oase si decibeli. Mindfuck!

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register