[Beats, Ice & Flashing Lights] The All Mighty Royksopp

I-am descoperit rapid, pe la 12 ani (2001), atunci cand au debutat cu albumul Melody A.M. si evident, “Poor Leno”, simt si acum the chills cand apare melodia asta, guess what? O ascult chiar acum :)!

Short wiki: Royksopp sunt doi omuleti cu nume ciudate si extreeeeem de talentati,  Svein Berge și Torbjørn Brundtland. Campati permanent in Norvegia, de unde au produs 5 albume de studio, duo-ul electric si deloc eclectic combina perfect stiluri ambientale, trip hop, electronice si downbeat, intr-un basm misto.

Ultimul album – The Inevitable End – reprezinta o ultima piesa dintr-un puzzle de albume conventionale. Fiind niste zei, au decis intr-o zi cu soare ca este mult mai poetic sa iasa din tipare si de acum inainte sa lanseze doar single-uri sau proiecte bazate pe povesti muzicale si mult vizual.

Revenind la ultimul album care ma baga in trip-uri vivide de mult ce imi place, acesta a fost lansat in 2014 cu piesa “Monument” feat. Robyn, o alta artista scandinava care a rupt gura targului inca de la debut. Making of-ul videoclipului este clar ceva de vazut, asa ca il las mai jos pentru doritori. La ei, productia este un total exagerat de creatie, tehnologie si incarcatura emotionala data de versuri. Evident ca toate productiile muzicale au acelasi set de elementele enumerate mai sus, dar la ei parca e altfel.

Asa cum declarau si cei doi Royksopp, The Inevitable End se descrie printr-o nota personala, o parte intunecata si sincera a sufletului si gandirii:  “With a story running from the opening, fuzzy electronics of Skulls – with its teasing “if you want to ride” mantra – to the closing, fan-dedicated Thank You, this is an album to be enjoyed from start to finish; a complete story that takes you from A to Z.”

Misto, nu? Astept cu interes noi release-uri.

In cazul in care nu i-ati ascultat pana acum, here you go! Macar asa de experienta. Daca nu va plac, PM me some boo’s.

Kisses mfkr’s

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register