[UPDATES] 3 artisti din spatiu au aterizat la Bucuresti

Ambiq – 3 artisti veniti parca din spatiu ne-au incantat cu un live session in cadrul Automata Festival care s-a intamplat la Control weekend-ul trecut (8 – 10 noiembrie 2018). 

Ii ascultasem putin inainte si totusi nu stiam la ce sa ma astept. Max Loderbauer impreuna cu modularul Buchla, Samuel Rohrer la percutie si Claudio Puntin experimentand cu instrumente de suflat, sunt un fusion de jazz cu electronica care pare sa exploreze teritorii noi in aria muzicii in general, sunete provenite parca dintr-o alta galaxie. Pana si starile de spirit prin care te poarta sunt diferite de cele cu care esti obisnuit. E o discutie continua intre ei ca artisti, care se transforma progresiv intr-un proces de descoperire.

Loderbauer este cunoscut printre amatori datorita colaborarii cu Ricardo Villalobos si cumva e de ajuns doar acest lucru ca sa crezi ca stii la ce sa te astepti. S-ar putea sa fi surprins de o drona ce tinde catre infinit sau sunete spatiale care se intrepatrund cu ritmul intrerupt al lui Rohrer.

Nu e de mirare ca Ambiq l-au invitat pe Ricardo sa stea de vorba cu ei printr-o sesiune de muzica live si rezultatul e interesant. Pe langa proiectul Ambiq, Claudio Puntin colaboreaza cu artisti din diferite zone ale muzicii si chiar pentru compozitie de soundtrack pentru film.

Ambiq sunt imprevizibili. 3 artisti diferiti pe care o viziune comuna ii aduce impreuna in incercarea de impinge muzica mai departe de orizontul pe care il vedem cu totii in momentul de fata. Improvizatie, jazz experimental, ambient si sunete care vin de nicaieri. O combinatie care afecteaza perceptia asupra muzicii si formeaza noi legaturi.

 

Te las mai jos cu 3 materiale prin care poti sa te convingi cat de tari sunt oamenii astia.

Ambiq w/ Ricardo Villalobos Live in Berlin:

Claudio Puntin & Gerdur Gunnarsdottir:

Max Loderbauer & Tobias Freund:

 

 

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register