[UPDATES] 4 artisti care aduc un suflu fresh in scena din Romania

Am tot vorbit despre schimbarile care au loc in industrie in scena internationala, fie in conextul muzicii electronice, fie al muzicii hip-hop. Intre timp, in scena din Romania au aparut cateva voci care ne-au captat atentia. Luam o pauza de la muzica electronica, ne punem castile si ne bucuram de sound-uri fresh cu IOVA, Jean Gavril, Motanu’ si Valeria Stoica.

 

IOVA

O pustoiaca cu o voce care sigur iti va da fiori. Noua ne-a amintit putin de Billie Eilish, dar cu un strop in plus de energie pozitiva si melodii care te fac sa te desprinzi putin de rutina. North este una dintre primele piese lansate care i-au adus notorietate, o scrisoare de dragoste transpusa intr-o melodie care pare a fi o balada moderna. IOVA a ajuns si pe radio cu melodia Down on my knees, alaturi de Paul Damixie. Ce-i drept, vocea ei probabil ca ar cuceri publicul din intreaga lume, asa ca stam cu ochii pe ea pentru a urmari ascensiunea in echipa HaHaHa.

 

JEAN GAVRIL

Daca il intalnesti pe Jean pentru prima oara, iti poti da seama instant de faptul ca acesta este un nonconformist innascut. A trecut de la chitara, la tobe si pian, la melodii prin care emana o energie super misto, fara compromisuri. S-a lansat cu o melodie dansanta, realizata impreuna cu Deepside Deejays, iar in 2016, a ajuns la HaHaHa unde a inceput colaborarea care tine pana in prezent. De la compus melodii, la productie si interpretare, Jean Gavril este un artist complet aflat abia la inceputul carierei si cu siguranta se va afirma ca unul dintre liderii scenei din Romania in scurt timp.

 

 VALERIA STOICA

Cu toate ca Patti Smith era o punkerita fara cusur, cariera ei a avut o ascensiune minunata, iar fata asta ne aminteste de ea. Valeria Stoica nu este punkerita si nici rockerita, este o prezenta indie care s-a remarcat in anul 2016 cu piesele Remember si Get Back, iar la inceputul 2018 si-a lansat primul album. Canta la chitara de mai bine de 8 ani si compune melodii pline de esenta si parca desprinse din poveste, cu influente de indie-folk.

MOTANU’

Daca iti place gasca lui Deliric, inseamna ca ai vazut Urbanist Sessions cu Motanu’. Pustiul ne reaminteste de cat de importanta este sinceritatea si flow-ul intr-o melodie de rap. Motanu’ are influente de Grime, DnB si hip-hop, iar asta se poate vedea foarte usor in sesiunea de mai jos. Suntem siguri ca skill-urile lui de freestyle si timbrul aparte il vor ajuta sa se afirme si mai mult.

 

 

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register