[UPDATES] 5 piese care au fost compuse ca raspuns la alte piese

 

Piesa raspuns este un concept aparut în blues si R&B, intre anii 1930 – 1950 si este fix ce crezi ca e. Piesa compusa ca raspuns la alte piese, deobicei cantate de alti artisti. In anii 50, 60 acestea au devenit foarte cunoscute in special in muzica country si de cele mai multe ori erau reactii ale femeilor la piese cantate de barbati.

 

 

Hound Dog 

Una dintre cele mai bune exemple de piesa raspuns este cea compusa original de Big Mama Thornton, în 1953. Șase piese răspuns au fost compuse ulterior, Bear Cat cantata de Rufus Thomas fiind cea mai de succes. Piesa a iscat si un proces de 35, 000$ care se spune ca a fost cauza vanzarii contractului lui Elvis Presley către RCA.

 

 

Dear Slim 

A fost compusa in 2002 de KJ-52 ca raspuns la piesa lui Eminem, Stan. Pet Shop Boys au facut si ei referire la Stan în The Night I Fell In Love. Eminem le raspunde baietilor de la Pet Shop Boys si ii mentioneaza in Canibitch.

 

Me and Mr. Jones 

Pe albumul Back to Black, Amy Winehouse compune piesa cu acelasi nume, piesa care l-a făcut faimos pe Billy Paul in 1972.

 

California Gurls 

Prima data în istoria muzicii cand atat piesa originala, cat si piesa raspuns au ajuns nr. 1 în Billboard Hot 100. Piesa cantata de Katy Perry si Snoop Dogg sau cum ii mai zice acum, e un raspuns la Empire State of Mind a lui Alicia Keys si Jay Z.

 

Woman To Woman 

Nu chiar o piess, ci un album-raspuns intreg compus de Esme Patterson. In el, Esme vorbeste din perspectiva femeilor faimoase din muzica pop, printre ele fiind Eleanor Rigby, Billie Jean sau The Kinks Lola.

 

The Warning

Daca tot am vorbit de Eminemm TREBUIA să mentionam The Warning – piesa care ii raspunde lui Mariah Carey la piesa Obsessed. Unul dintre cele mai tari roast-uri din muzica contemporana, piesa a fost lansata pe Youtube în 2009 si a devenit virala în 24 de ore.

 

 

Piese raspuns sunt multe si diverse, dar noua astea ne-au atras ochii. Dacă voi stiti unele mai bune, feel free to share them 🙂

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register