[UPDATES] ADE: First round of highlights

By Day / By Night

Primele doua zile la ADE au fost cu siguranta pline de surprize: de la conferinte, la pop-up-uri, live broadcasts, hip hop brunch, workshop-uri si bineinteles, cele mai tari showcase-uri pe timp de seara.

Reprezentantii nostri la ADE ne-au transmis cateva vesti foarte faine legate de evenimentele conexe din cadrul festivalului. Efectiv, intreg orasul este invaluit de vibe-ul comunitatii de muzica electronica, dar si de arta vizuala.

Unele dintre cele mai faine evenimente din cadrul primelor doua zile la ADE au fost cu siguranta: Breaking Acts – Towards a Borderless Global Music Market? / Keynote Interview – Kerry Trainer CEO SoundCloud/ The Stories behind Artists / Equalizer / MusicTalks: Nile Rodgers.

Breaking Acts: un talk care si-a propus sa discute problema barierelor globale in materie de muzica. Intr-o lume in care granitele dintre tari si continente devin din ce in ce mai irelevante in perceptia multor oameni, avand oportunitatea de a calatori rapid dintr-un colt in celalalt al lumii, in industria muzicii live streaming-ul predomina, iar aici intervine o intrebare foarte simpla: what’s the next step in terms of borderless marketing? Vorbim aici despre puterea live streaming-ului care in ultimii ani a facut inconjurul lumii, iar muzica este efectiv la un click/touch distanta. Dinamismul acestui curent influenteaza constant strategiile de marketing din industria de muzica electronica, fiind o nisa explorata in acest moment la nivel global prin festivalurile care cresc de la an la an, artistii care sunt din ce in ce mai incarcati din punct de vedere al programului si platformele de streaming care incearca sa limiteze accesul free (ceea ce nu e deloc rau).

Totodata, interviul cu Kerry Trainer, CEO SoundCloud a fost unul dintre cele mai asteptate momente de la ADE – dupa vestea recenta legata de monetizarea prin intermediul platformei ce are ca scop sustinerea artistilor printr-un program Premier (un nou pachet SoundCloud cu ajutorul caruia artistii isi pot monetiza productiile muzicale), Kerry a anuntat integrarea streaming-ului de pe SoundCloud in (drums, please):

 

O sa revenim cu un short update in fiecare zi, iar la finalul ADE, o sa facem un rezumat cu cele mai cool happening-uri de acolo. Pana atunci, aruncati un ochi si pe www.instagram.com/thebadassdj unde o sa mai oferim niste sneak-peak-uri de la Amsterdam!

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register