[WHO’S BAD] Afrojack, copilul care a stiut ca vrea sa devina DJ

Il stiti cu totii. De la radio-uri, TV, internet si de prin cluburi. Afrojack e in punctul culminant al carierei lui si are toate motivele pentru care isi merita locul in Top Cei Mai Influenti DJi din lume. Cu doua nominalizari la Grammy si un premiu in buzunar, Afrojack e o explozie de talent cand vine vorba de muzica electronica.

 

Din Rotterdam, Nick van de Wall s-a nascut muzician. A stiut mereu ca pentru asta s-a nascut, asa ca a inceput de mic sa se puna in miscare. La 5 ani stia deja sa cante la pian, iar doi ani mai tarziu, dupa ce a dat peste o copie a programului de masterizat muzica Fruity Loops, a inceput deja sa isi compuna propriile piese.

 

Scena muzicii electronice din Rotterdam l-a impresionat asa ca la 14 ani, de manuta cu mama lui, a inceput sa bata in lung si-n lat cluburile din Ibiza. Bateau din usa in usa in cautarea unui loc de munca. Ii mergea gura de mic si se ruga de patronii celor mai tari cluburi de pe acolo sa il lase si pe el sa experimenteze pe scena. Doi ani i-au trebuit pana un om curajos i-a oferit sansa asta. La inceput a pus muzica moca, apoi isi facea doar banii de trait. Ca sa isi suplimenteze veniturile a inceput sa faca design pentru website-uri, dar dupa ce s-a lasat de scoala a stiut ca treaba lui e in muzica. De aici, restul e istorie.

 

Take Over Control din 2010 l-a propulsat direct in cele mai tari top-uri de muzica worldwide, iar de aici carierea lui a luat-o numai in sus. Beyonce, Madonna, Mike Brown sau David Guetta sunt doar cateva dintre numele cu care a colaborat, iar in 2012 castiga premiul European Border Breakers Award, un premiu acordat anual la 10 noi artisti care primesc recunoastere in afara locurilor natale.

Ce ne place si mai mult la el, pe langa faptul ca e un talent imens, este ca dupa ce si-a deschis propria casa de productie, Wall Recordings, Afrojack si-a luat rolul de mentor in serios. Pe langa faptul ca vrea sa promoveze noile talente, el spune ca pentru un DJ este foarte important sa cunoasca si partea de business. Asa ca ii invata pe novici cu ce se mananca PR-ul, cum sa comunice in Social Media si cum sa isi pastreze identitatea fara prea mullti agenti.

Afrojack este exemplul perfect de cum sa iti urmezi pasiunea si visul pana in panzele albe, indiferent de varsta sau de obstacole si pentru asta he’s a real badass!

 

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register