[UPDATES] Bad to the bone: Ewa Justka

S-a mutat in Londra ca sa studieze pianul, insa a ajuns sa faca programare artistica. Poloneza Ewa Justka s-a facut remarcata-n scena techno pentru ca e atat de #badass incat isi construieste singura instrumentele. Acum, pe langa faptul ca faureste un altfel de instrumente, mai preda si copiilor programare.

 

 

Fiecare proiect incepe cu o etapa de cercetare, Ewa fiind atenta la ce a mai iesit recent pe piata. Apoi, isi alege elementele fezabile si nu foarte complexe pe care urmeaza sa le foloseasca. Experimenteaza mereu si intoarce pe dos orice design, adauga si schimba componente, pana ajunge la rezultatul perfect.

 

 

Una dintre inventiile cu care se mandreste este The Motherfucker2, un delay si reverb dual foarte zgomotos, care genereaza tot felul de sunete ciudate. Are chiar si VCO integrat, semanand foarte mult cu stilul gabber. Momentan, are in shop-ul sau 13 instrumente diferite, printre care un sequencer patchable si cateva sintetizatoare zgomotoase care contin becuri si multe LED-uri.

 

 

Isi gaseste inspiratia in cartile pe care le citeste, de la SF-uri, la filozofie si la fizica. Savureaza cu placere tot ce e brain-fuck, lecturi ce te fac sa te simti inconfortabil si nu pun accentul pe oameni.

La workshop-urile sale participa aproape numai barbati, dar asta nu o mai sperie. In timpul unui workshop de 6 saptamani, a construit impreuna cu participantii un drum machine “from scratch”. Au sudat diferite elemente, si-au dat seama cum functioneaza fiecare componenta si la sfarsit au fost capabili sa raspunda la intrebari legate de functionalitatea design-ului.

Planuieste sa organizeze o noua serie de workshop-uri numita Acid Synthesis, al carei scop sa fie constructia unui drum machine care se numeste “Oi,Kant!”. Ewa crede cu tarie ca aproape oricine poate proiecta alaturi de ea, intrucat alegerile sale nu sunt foarte complexe. Recunoaste, in schimb, ca unele proiecte pot fi destul de costisitoare. Atunci cand se organizeaza workshop-urile, se da sfara-n tara aici http://musichackspace.org/.

 

Sursa: Electronic Beats

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register