[UPDATES] Badass Kendrick castiga premiul Pulitzer pentru muzica

Dupa ce anul trecut Bob Dylan castiga Pulitzer pentru literatura, anul asta Kendrick Lamar castiga premiul pentru muzica, mai precis pentru unul dintre cele mai tari albume din ultimul timp: Damn. Si este primul non-clasic sau jazz artist care primeste onoarea asta.

 

Al patrulea album al lui Lamar a fost scos anul trecut in aprilie si a fost certificat cu double platinum de Record Industry Association of America pentru vanzarea a 2 milioane de copii. A fost locul 1 cam prin toate tarile posibile si imposibile, iar la Grammy a fost nominalizat la Albumul Anului si a castigat Cel Mai Bun Album Rap. Enough said.

 

Daca va intrebati de ce Kendrick merita premiul asta, va spunem noi: de la un album la altul a adus sound-uri noi, a evoluat muzical cat altii intr-o viata, iar versurile sunt Dumnezeu pe pamant. Damn este o intoarcere la Hip Hop-ul de calitate. Un Hip Hop asa cum ar trebui sa fie, prin care a reusit sa insereze noi directii si sa surprinda prin tot ce inseamna conceptul de muzica.

 

Kendrick Lamar e un mare, mare artist si nu putem decat sa ne bucuram de toate lucrurile bune care i s-au intamplat in ultimul timp. Mai presus de asta, ce ne bucura cel mai mult este ca Lamar este dovada vie ca Hip Hop-ul e pe maini bune.

 

 

 

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register