[UPDATES] Bohemian Rhapsody, un film de reality-check

Hai sa ne privam putin de internet. Sa zicem ca nu aveam de unde sa aflam aproape toate intamplarile lui Freddie Mercury si ale formatiei Queen, iar brusc apare filmul asta: Bohemian Rhapsody. In fine, si daca luam scenariul realist in calcul, indiferent daca ai citit sau nu despre faimoasa trupa, daca esti sau nu fan, filmul asta trebuie vazut pentru ca iti da un reality-check: si daca nu esti artist, si daca esti. Da, si daca esti DJ. Yup, ai citit bine.

Faima nu trebuie sa ti se urce la cap

Aici putem vorbi si despre cele 15 minute de faima pe Instagram. Lasand gluma la o parte, exista foarte multe exemple de artisti care si-au luat-o in cap chiar inainte de a deveni cu adevarat faimosi, iar reprofilarea asta sociala, adica auto-pozitionarea intr-o postura superioara pe scara ierarhica nu poate fi decat daunatoare. Freddie a gustat succesul, a simtit ca au ingredientele perfecte pentru a face cel mai frumos English Breakfast muzical ce va face inconjurul lumii. Insa, problema lui Freddie era faptul ca din cauza saraciei, ignorantei si regulilor impuse de religie, faima s-a instaurat usor, usor si l-a transformat pe artist intr-un egoist pasiv-agresiv, drug addict si singuratic. Less is more!

We will rock you!

Asta pentru ca niciun artist nu a reusit pe cont propriu. In ciuda talentului, a orelor de munca si a perseverentei, trebuie sa iti amintesti ca un om nu poate cuceri lumea, iar atunci cand ai langa tine persoanele potrivite care te ajuta sa inaintezi (si da, asta priveste in mare parte DJi), frumos ar fi sa nu lasi pe nimeni in spate. Acel WE este uneori tot ce ai nevoie pentru a-ti aminti si de unde ai plecat, asta apropo si de ce spuneam mai sus.

Inspiratie

Daca nu stiai, Queen este una dintre formatiile care au experimentat cel mai mult. Nu reusesti sa atragi atentia printr-un produs copy-paste, dar un lucru e cert si simplu de inteles: improvizatia e cea mai naturala. Una dintre faimoasele melodii care denumeste si filmul, Bohemian Rhapsody, este o compozitie nebuna dintre balada, solo de chitara, hard rock si un pasaj de opera. Bam, bam. Practic, nu trebuie sa privesti in curtea vecinului, ci sa te uiti in jurul tau si sa preiei orice te-ar putea ajuta sa creezi ceva nou, ceva al tau.

Omul din rolul principal si nu numai

Artist, actor. Cert e ca pe langa lectiile pe care ti le da filmul asta, chiar daca au mers putin cam soft cu redarea povestilor lui Freddie Mercury, actorul principal Rami Malek a reusit sa recreeze unul dintre cele mai iconice personaje din industria muzicala. De la atitudine, la microexpresii, gesturi – absolut tot performance-ul lui este incredibil. In continuarea lui vin si Lucy Boyton, Ben Hardy, Gwilym Lee si multi altii.

Tot ce mai trebuie sa faci este sa mergi sa vezi si tu filmul asta, pentru ca e cu siguranta unul dintre cele mai bune filme realizate dupa o poveste reala a unor artisti. Si da, it’s gonna rock you.

 

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register