[UPDATES] Breakdance-ul si istoria lui

Poate te-ai intrebat vreodata care e treaba cu breakdance-ul. Ce-i cu miscarile alea, de unde vin, cum au aparut etc. Si daca nu te-ai intrebat, foarte rau. Cu toate astea, ne-am gandit ca un stil de dans asa iconic ar merita putina descriere a originilor, asa ca here it is.

 

Breakdance-ul e cel mai vechi stil de dans Hip Hop. Cica ar fi aparut in Bronx, New York prin anii 1970, iar inspiratia muzicala cea mai evidenta vine de la taticul James Brown. Baietii au inceput sa ii imite iscarile din Get on the Good Foot si voila, breakdance. In anii pionieratului de Djiala, MCiing si breakdance, break-ul – partea instrumentala dintr-un cantec, pusa in loop – era deobicei incorporata in piese ca sa permita dansatorilor sa execute mai multe miscari de breakdance.

 

La sfarsitul anilor 1960, Afrika Bambaataa si-a dat seama ca breakdance-ul nu este doar un alt stil de dans, ci o miscare. A vazut potentialul asa ca a format unul dintre cele mai reprezentative grupuri de breakdance ever.

 

Cu toate astea, abia in 1977 ia nastere Rock Steady Group, cel mai tare grup de breakdance din lume. Daca va intereseaza mai multe despre ei, uitati-va la documentarul asta misto.

 

 

De la ei, breakdance-ul a evoluat constant, de la miscari, la promovare, la stil de viata, iar cea mai infloritoare perioada a fost cuprinsa intre 1980 si 1990. Breakdancerii au inceput sa fie recrutati pentru filme, reclame, concerte si asa au inceput sa faca si ei un ban.

 

S-au facut o gramada de filme si documentare despre b-boys si breakdance, asa ca va lasam si noi cu cateva.

 

 

 

 

 

 

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register