[UPDATES] Care-i treaba cu terapia prin muzica

Hai sa vorbim despre o chestie tabu! Din ce in mai multi oameni si tineri in special cauta ajutor la terapie. Nu stim de ce, dar chestia asta in Romania inca e vazuta ca o problema: ca ala care face terapie e nebun, ca are probleme cu nervii. Noi zicem ca terapia, oricare ar fi ea, e o practica benefica pentru toata lumea. Te ajuta sa te dezvolti personal si emotional si te ajuta sa iti dai seama de ce reactionezi aiurea atunci cand o faci.

 

Dar ce se fac aia care nu vor sa vorbeasca cu cineva complet necunoscut despre dramele lor personale? Terapia prin muzica e raspunsul si daca pana de curand a fost vazuta ca un bullshit, studiile stiintifice din ultimii ani, arata ca e o treaba cat se poate de reala si de true. Asa ca pentru ora de muzica de azi o sa vedem ce inseamna terapia prin muzica.

 

In primul rand trebuie sa stii ca nu oricine o poate practica. Doar un terapeut care a trecut prin niste cursuri si examene poate sa iti faca tratamentul muzical potrivit. Terapia prin muzica este extrem de personalizata in functie de problemele si cerintele fiecarui individ in parte si poate fi de doua forme. Partea activa se refera la a compune muzica, versuri, la a te juca cu instrumentele, vocea, diferite obiecte etc. Se practica pentru a-ti dezvolta creativitatea si pentru a-i face pe introvertiti sa se exprime intr-un mod liber.

 

Partea receptiva se practica intr-un loc mai retras, unde terapeutul, in functie de nevoile tale, iti pune un anumit gen de muzica pe fundal, iar tu poti face ce vrei tu in timpul asta. Poti medita, poti desena, whatever you want.

 

Muzica se dovedeste a fi unul dintre cele mai bune tratamente atat pentru psihic, cat si pentru fizic pentru ca, daca nu stiai, iti poate reduce anxietatea, iti imbunatateste pulsul, stimuleaza creierul si iti face auzul mai bun.

 

Studiile din ultimii ani arata o sansa de reusita a terapiei prin muzica mult mai mare decat tratamentele si terapiile clasice. Ii ajuta pe cei cu schizofrenie, dementa si autism, iar dupa cateva luni de practica se pot vedea rezultate impresionante.

 

Fie ca vrei sau nu sa faci terapie, muzica e acolo pentru tine pentru orice moment si daca iti aduci aminte, cele mai triste, dar si cele mai fericite momente din viata ta au avut background muzical. Asa ca ori de cate ori te simti cu nervii la pamant, lasa pastilele si baga o piesa buna pentru ca are cam acelasi rezultate, doar ca fara efecte adverse nasoale.

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register