[UPDATES] Cate tipuri de DJi exista

De cand au aparut DJii in lume exista o rivalitate viscerala intre ei. Ca ala e DJ de club si nu e artist, ca celalalt e DJ de nunti si botezuri si e vai de viata lui etc. Tocmai de asta am pregatit un articol informatic despre cate feluri de DJi exista out there si vrem sa anuntam pe aceasta cale ca nici unul nu e mai jmeker decat celalalt. Fiecare e artist in felul lui si fiecare are importanta lui. Lasati vrajeala la o parte si watch and learn:

DJ-ul de Club

El e debicei baiatul ala care pune muzica in cluburile locale si pe care toate fetele vor sa il aiba prieten pentru ca e cool si pentru ca vor sa se laude la celelalte fete ca “Prietenul meu pune muzica”. Ei mixeaza in diferite cluburi si la diverse evenimente unde ascultatorii asculta un anumit gen de muzica. Exista si DJi de club internationali care sunt chemati peste hotare sa puna muzica la petrecerile alea pe care le vedem in filme si care par un vis frumos.

 

Mobile DJ

El e baiatul care pune muzica la nunti, botezuri, petreceri business si petreceri de copii si inca un lucru important: el e cel care accepta dedicatii. Deci daca vrei sa ii faci lu’ Florica o declaratie de dragoste muzicala, DJ-ul o sa accepte. A fi Mobile DJ e un start bun pentru oricine vrea sa devina un DJ adevarat. Banii sunt buni si poti invata multe despre public si despre manipularea lui in cadrul petrecerilor pe care le sustii.

 

Music Producer

Music Producers sunt cei care stau in studio si compun muzica din diferite instrumente sau sound-uri si le combina electronic. Ei sunt cei care compun pentru cantareti, iar gratie tehnologiei nu e neaparat nevoie sa ai un studio. Un laptop si un minim de echipament muzical sunt suficiente.

 

Radio DJ

El lucreaza la…ai ghicit: Radio! Munca lui presupune mult research, trebuie sa fie la curent cu ultimele topuri muzicale si pe langa faptul ca poate fi gazda unei emisiuni, el poate face si live mix-uri de cateva ore, in functie de programa radioului.

 

Turntablist

I se mai spune Scratch DJ si pune muzica cu ajutorul mixerelor, castilor. Pare simplu ce face, dar nu e. Miscarile alea de degete pe platane presupune ani de munca si experienta pentru ca sound-ul sa iasa asa cum trebuie, iar munca unui turntablist este sa invete non stop. Sa gaseasca si sa asculte piese din toate cotloanele muzicii mondiale si sa gaseasca piese pe care sa le mixeze asa cum vrea el si sa ii iasa niste sound-uri foarte misto.

 

 

Asa ca v-ati linistit cu telenovela “Care DJ e mai smecher”? Toti. Toti is smecheri. Un DJ poate sa iti faca transforme nunta in cea mai tare petrecere ever, altul poate sa iti transforme concediul in unul de vis. Acum ca ai citit articolul asta, speram ca data viitoare sa apreciezi mai mult. Binepa!

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register