[UPDATES] Cateva moduri in care te schimba DJingul. Forever.

La fel ca orice alta meserie, DJingul te schimba. Si nu vorbim aici de nopti petrecute, de dimineti cu mahmureala sau de alte lucruri. Vorbim de faptul ca DJingul iti schimba comportamentul intr-un fel in care celorlalti li se poate parea ciudat and you can never go back. Si asta nu e neparat un lucru rau. Hai sa vedem cum:

 

Nu poti sa te mai duci la un club sa te distrezi. Asa, genuine.

Odata ce ai intrat in industria asta, nu poti sa mai mergi la un party cu prietenii tai si sa te bucuri de el asa cum o faceai inainte. Incepi sa devii foarte critic. De la faptul ca nu iti place cum suna muzica pentru ca echipamentele muzicale ti se par prea slabe si pana la faptul ca ai de comentat la orice scratch pe care il face DJul.

 

Nu poti sa mai asculti o piesa originala fara sa te gandesti la tranzitiile pe care le-ai face (sau le-ai facut deja).

Ai luat o piesa super cunoscuta si o mixezi dupa bunul plac la partyurile la care esti DJ. De fiecare data cand o auzi in format original, ai senzatia ca ea e de fapt un mix si nu intelegi de ce. Asta pana cand iti dai seama ca ai auzit-o in varianta ta de prea multe ori.

Simti fiecare greseala a unui DJ chiar si atunci cand publicul e in delir si i se pare ca e genial.

Sa spunem ca esti la un festival. Pe scena e un DJ super cunoscut, iar lumea danseaza in delir. La orice tranzitie care nu iese asa cum ar trebuie sau la orice scratch care i-a alunecat o milisecunda, simti ca te zgarie pe ureche, iar la finalul concertului cand toata lumea povesteste cat de tare a fost, tu strambi din nas si devii brusc oaia neagra a grupului.

 

Nu mai poti sa numeri dupa 4.

Pe asta am auzit-o de la mai multi DJi. De fiecare data cand numeri in gand un ritm, fie el si imaginar, te auzi in cap: 1, 2, 3, 4, 1, 2, 3, 4. Chiar si atunci cand piesa nu e in 4 timpi, o faci sa fie!

 

Nu mai poti dormi in rand cu lumea

Daca esti un DJ cat de cat cunoscut, inseamna ca ai party-uri peste party-uri, iar ora la care te culci de obicei este pe la 5, 6 dimineata. Cand toata lumea doarme, tu esti la capacitate maxima si invers. E frustrant ca nu poti mereu sa te sincronizezi cu prietenii tai pentru o iesire in oras, dar iti dai seama ca pana la urma ti-ai facut o meserie din pasiunea ta and it’s totally worth it!

 

Daca esti DJ, ia zi-ne si noua cum te-a schimbat meseria asta!

Be sociable

Comments

  • Bogdan
    08/21/2018

    Ok, Ms. Obvious…
    Articolul are ca scop…?

Post a Comment

You don't have permission to register