[UPDATES] Ce am invatat anul asta de la Grammy

Anul 2019 a reprezentat apogeul muzicii rap si hip-hop in intreaga lume, iar cea mai asteptata gala de premiere din industria muzicala a avut loc aseara: cea de-a 61-a editie Grammy, unde cele doua genuri muzicale au fost in centrul atentiei. Nu suntem pasionati de artistii care sunt ridicati degeaba pe piedestale si de aceea am stat cu ochii pe decernarea Grammys si am invatat 3 lucruri esentiale: opulenta predomina in detrimentul muzicii, de ce sa premiezi un cantec bun, cand poti premia un cantec furat si Drake rocks.

 

Opulenta sau muzica?

Da, Cardi B se regaseste si in playlistul nostru. Am putea spune ca instinctul uman de a retine cantece care au un anumit pitch sau frecventa (denumit in limbajul comun ,,cantec catchy”) ne indeamna sa ascultam din cand in cand melodii de la cantareata. Insa, in ciuda faptului ca este fara niciun dubiu una dintre preferatele publicului la nivel mondial, Cardi B a furat ochii prin opulenta si mai putin prin muzica. Performance-ul ei a fost dominat fara discutie de catre pianista Chloe Flower si noi nu putem spune decat ca tot setup-ul copy-pasted dupa Beyonce, costumatia si vocalul tremurat, ne arata ca imaginea fura show-ul. Meh, that pianist tho…

 

 

This is the Grammys

Da, il iubim pe Donald Glover, dar de la Childish Gambino Red Bone, la This is America este cale lunga si presarata cu multe peripetii. Incepand cu nominalizarile pentru Song of the year, unde implicit au lipsit foarte multe melodii cu o structura impecabila din punct de vedere al instrumentalului, apartinand unor artisti cu adevarat speciali. Ca sa nu favorizam si sa transmitem un mesaj gresit prin a enumera preferintele noastre, am decis ca mai bine ne dam cu parerea de ce This is America nu este un cantec de Grammys.

In primul rand, in al doilea si in al treilea, toate nominalizarile din toate categoriile s-au bazat pe diversitate, insa incadrarea acestui cantec in categoria de best song este o miscare gresita de la A-Z, pentru ca si deoarece originalitatea acestui cantec lipseste cu desavarsire, iar indiferent de criteriile in baza carora aceasta nominalizare a fost stabilita, premiul este pur si simplu irelevant. In ciuda popularitatii lui Glover, dar si a melodiei, a versurilor care descriu mult prea bine situatia in care se afla SUA, mesajele subliminale de BLM sau executia super faina a video-ului,  ajungem la aceeasi concluzie: don’t award copied songs.

 

 

Drake a castigat intreaga seara

Da, Drake a fost vedeta serii. In ciuda comentariilor si a parerilor impartite cu privire la rapper-ul din Canada, Aubrey este acum a full-grown artist si business man si speech-ul lui a dat de pamant cu intreaga gala. Cineva trebuia sa o faca, nu? In timpul speech-ului de multumire pentru premiul Best Rap Song, Drake a vorbit despre importanta unui astfel de show sustinand ca este efectiv inutil, pentru ca cel mai relevant lucru pentru un artist este atunci cand oamenii sunt dispusi sa stea si in ploaie doar ca sa te asculte live. Practic, la ce e bun un premiu si atata opulenta, daca premiem artisti aiurea, in loc sa ne axam pe ce e cu adevarat important: impactul muzicii. Eh, that OVO is right.

 

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register