[UPDATES] Ce face un artist manager si cum faci rost de unul

Ai tot auzit de artist manager, dar parca nu prea intelegi ce face omul asta exact? De ce are pozitia asta, de ce e nevoie de el si altele. Nu-i nimic. Astazi mai facem o scurta lectie informativa pentru pasionatii de muzica ce se afla la inceput de drum.

 

Artist manager este omul care se ocupa de un artist. E omul care ar trebui sa cunoasca foaaaaaarte bine industria muzicala si in special segmentul de piata caruia i se adreseaza artistul pe care il promoveaza. Ce stie el sa faca cel mai bine? Sa dea din gura. E un fel de PR si om de vanzari la un loc, pentru ca treaba lui este sa-i convinga pe altii ca omul lui e cel mai bun. Ii organizeaza concertele si evenimentele, negociaza banii pe care ii ia artistul, se intereseaza de competitie si face strategia promovarii.

 

Trebuie sa cunoasca cat mai multi oameni, sa fie un om sociabil, curajos si, hai sa recunoastem, de multe ori, sa fie lipsit de scrupule si sa isi urmareasca interesul lui si al artistului. E o munca grea, obositoare, intr-o industrie in care de multe ori lucrurile nu sunt tocmai roz, dar e o meserie foarte misto in care cunosti oameni, te mandresti cu ceea ce creezi si, cel mai important, ai parte de muzica in fiecare zi.

 

Cum faci rost de un artist manager? In Romania nu e tocmai usor pentru ca nu sunt multi care stiu sa faca treaba asta bine. Dar ce poti sa faci este sa te uiti la artistii pe care ii admiri, afli cine se ocupa de ei si dai un telefon increzator impreuna cu niste sample-uri din muzica ta. Exista desigur si varianta in care te ocupi singur, singurel si asta poate sa functioneze foarte bine pentru o perioada de timp. Nu te freaca nimeni la cap, faci doar ce ce vrei, cat vrei si cand vrei. Dar odata cu celebritatea va veni si momentul in care un artist manager va fi absolut necesar pentru ca tu sa iti pastrezi intreaga atentie pe muzica ta.

 

Te-am convins? Iti iei un artist manager sau nu? Tu cum crezi ca e mai bine?

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register