[UPDATES] Ce putem invata de la Kanye West antreprenorul

Se zvoneste ca de ceva timp, Kanye West e plin de datorii. Se mai zvoneste ca de cand s-a vopsit blond, a cam luat-o pe campii cu nervii. Si, sa nu uitam cel mai important zvon, va candida la presidentia Americii. PAHAAHAHAHAHAHAHAHA. Scuze. Gata. Sa continuam. Ce stim sigur e ca pe langa lucrurile mari pe care le-a facut, Kanye e un antreprenor foarte bun. Tot ce a scos s-a vandut ca painea calda si daca esti antreprenor credem ca Yeezy te poate invata cateva lucruri.

 

Branding. Branding. Branding.

In primiii ani de cariera si Kanye s-a zbatut si batut cu cei mai grei din Hip Hop. I-a fost si omului greu, dar a fost inteligent cand si-a dat seama ca trebuie sa iasa din gramada cu ceva. Si pe langa faptul ca a devenit un vizionar in materie de muzica, el a reusit sa isi creeze propriul lui brand. De la faptul ca era “ala care nu se imbraca cu haine largi pana la genunchi” ci cu tricouri Polo si pana la faptul ca s-a pastrat nonconformist.

 

Promovare

Indiferent daca ai un produs sau business care e foarte tare, nu poti sa te bazezi doar pe asta. Multi fac greseala asta. Se axeaza doar pe produs si uita de faptul ca fara promovare nu faci nimic. Kanye a stiut asta de la inceput si indiferent ca a scos o piesa slaba, un brand de haine care nu a mers sau a dat gherla cu niste idei de start-up-uri, Kanye s-a promovat mereu. Daca e sa ma intrebati, el e un magician in ale PR-ului si daca stai sa te gandesti, orice face creeaza buzz. Adu-ti aminte cand a postat 99 de fotografii pe Instagram dupa ce avea pe cont doar una. A innebunit lumea. Au iesit stiri, articole, vloggeri care si-au dedicat intreaga emisiune deslusirii misterului. PR well done!

 

Extinde-te pe mai multe arii

Kanye a inceput sa isi faca un nume in Hip Hop doar dupa ce a devenit un producator foarte cunoscut si apreciat. Si nu s-a oprit la asta. Spiritul antreprenorial l-a facut sa incerce multe zone de business, de la a fi restaurator, pana la a deschide un lant de restaurante de burgeri. Ideea e ca le-a incercat pe toate si asta i-a adus in primul rand bani, dar si experienta pe care un antreprenor trebuie sa o aiba.

 

Si daca nu functioneaza nimic de mai sus

 

Insoara-te cu o gagica bogata

Aia e. Ti-ai dorit, ai avut initiativa, ai incercat si nu ti-a iesit. Nu te judeca prea aspru. Ia-ti una mai bogata ca tine care o sa te tina in puf toata viata si o sa fii fericit.

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register