[UPDATES] Ce se intampla cand asculti muzica diferita zilnic

Va povesteam saptamana trecuta ca dam start unui experiment muzical care sa ne ajute sa descoperim ce efect are un gen de muzica asupra noastra, asa ca timp de 7 zile am ascultat un alt stil in fiecare zi. Ne-am intors acum cu cateva concluzii dupa acest mini-proiect si speram ca acestea va vor fi de folos. Ca sa intelegeti cum a stat treaba, fiecare zi a avut un playlist cu rap, muzica electronica, hip hop, rock, indie si r&b.

Rap Day

Wu-Tang, la Jay-z, Nas, Biggie, Tupac, Eminem, Kendrick, Snoop si multi altii; am incercat sa incepem cu unul dintre cele mai longevive genuri muzicale, poezie in rime si ritmuri care iti fac corpul sa se miste fie ca vrei, fie ca nu, fie ca doar dai din cap, fie ca incepi sa te misti ca un gangster. Ce-i drept, parca acum intelegem de ce majoritatea sportivilor asculta rap in castile alea smechere de la Beats – pentru ca te fac sa te simti powerful. Concluzia zilei de rap a fost ca efectiv niciun bullshit nu ne-a atins, am avut un randament de vreo 5 ore de munca + 1 ora extra de munca pentru un proiect personal. Super fresh!

Electronic Music Day

Ziua cu bubuiala ne-a dat chef de mers la petrecere si chiar ne-a purtat undeva pe o plaja la un festival unde pun DJi nostri preferati. De la seturi nebune de la Cercle, la EXIT, Sonar si Sonus, dar si Time Warp sau Boiler Room, de la Seth Troxler, Adam Beyer, Amelie Lens, Moodyman, pana la Kraftwerk, ziua cu muzica electronica ne-a bagat intr-o stare de hai-sa-lucrez, dar ce-bine-ar-fi-fost-sa-am-liber-azi. Randamentul a fost undeva pe la 3 ore si inca vreo 2 rupte asa de nicaieri. Maybe it’s just us!

Hip-hop Day

Ce-i drept, am mers pe niste melodii mai soft si ne-am aruncat catre anii 2000, dar am mizat si pe niste artisti din prezent precum Miguel, Tyler, The Creator sau Jaden Smith. A fost in asentiment cu vremea de afara, ce-i drept. Piesele melancolice au mers cel mai bine pe partea de boost de creativitate, desi nu prea intelegem cum. Toata ziua au venit idei, peste idei si parca si starea de spirit a fost mai buna. What?! Parca vorbim despre bipolaritate, dar pe bune ca asa a fost. Singurul lucru nasol a fost o raceala care ne-a cam rapus, dar am trecut peste tot cu muzica. Bam!

Rock & indie Day

Cu parere de rau, aici s-a dat rapid cancel pentru ca efectiv nu ne puteam concentra. Din nou, maybe it’s just us, dar celelalte genuri muzicale au mers mai bine. Rock-ul a mers de placere, dar slab pe focus, iar indie…noroc cu The XX si Arctic Monkeys.

R&B Day

De la MJ, pana la Mary J. Blige, Eve, Toni Braxton sau Aaliyah, ziua de r&b a mers aproape la fel de bine ca cea de rap. Mood boost la un nivel ridicat si creativitate maxima. Cumva, ne-am dus in trecut pentru ca melodiile alea chiar te ating si te ung pe suflet; si poate ca a fost si puterea amintirilor, de cat de tari erau lucrurile inainte. Mai multa relaxare, mai multa inspiratie. Uh, yes!

Concluzia e ca ne-am dat seama ca tine totul si de gusturi. Poate asculti rock, dar o data la ceva timp, nu neaparat la birou. Poate iti place Toni Braxton, dar doar cateva melodii care iti suna tie bine. In functie de gusturi, credem ca undeva acolo adanc in creierul nostru, fiecare melodie este procesata in asa fel incat sa ne ofere sau nu energie. Oricum ar sta lucrurile, un lucru e clar dupa experimentul asta: viata fara muzica ar fi boring, chiar daca ar exista un singur gen. No music, no life.

Suntem curiosi daca ai participat la experiement sau ti-ar placea sa incerci. Ce zici?

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register