[UPDATES] Cele mai dezbatute conspiratii despre moartea lui 2Pac

Traim in era in care tot ce se intampla nasol e analizat pe toate partile, iar concluziile sunt mereu aceleasi: “A fost o conspiratie”. De la moartea lui Lady Di, la tragedia din Colectiv, toate evenimentele sunt puse sub semnul intrebarii. Si ce eveniment tragic din lumea muzicala e cel mai dezbatut? Moartea lui 2Pac. Am cules cele mai dezbatute conspiratii despre asta:

 

Si-a inscenat propria moarte

De asta sigur ai auzit. De unde vine ideea asta? De la dragostea lui 2Pac fata de filozoful Machiavelli, care in cartea lui The Art Of War vorbeste despre inscenarea mortii pentru a manipula inamicul. Machiavelli a scris de fapt ca cel care a folosit diseminarea propriei morti intr-o lupta este cel care a castigat mereu.

 

Mai mult decat atat, adeptii acestei teorii o sustin pentru ca in albumul The Do Killuminati exista o fraza a lui 2Pac care spune asa: “Exit 2Pac, Enter Makaveli.”

 

Se ascunde in Cuba

Impreuna cu Hitler si Ceausescu, cel mai probabil.  Unii spui ca 2Pac a supravietuit atacului armat si a fugit in Cuba la matusa lui Assata Shakur. Assata a fost o figura importanta in Partidul Black Panther si in Armata Black Liberation si a cautat azil politic in Cuba la inceputul anilor 80, dupa ce a evadat dintr-o inchisoare din New Jersey unde fusese inchisa pentru o presupusa omucidere.

 

E tinut ca martor de catre Guvern

CIA a negat asta de multe ori, evident, dar exista in continuare fani care spun ca 2Pac a intrat in programul de protectie a martorilor.

 

Suge Knight a dat ordinul de a fi ucis

Conspiratia asta vine de fapt de la un detectiv din Los Angeles care spune ca inainte de a fi omorat, 2Pac isi dorea sa paraseasca Death Row Records. Producatorului Suge Knight nu i-a convenit pentru ca 2Pac devenea un actor extraordinar, pe langa faptul ca era deja un rapper legendar. Frica i-a impins pe Knight si avocatul lui 2Pac, David Kenner, sa dea ordinul de a fi ucis.

 

Faptul ca cel care a tras a pozitionat masina si arma pentru a-l ucide doar pe 2Pac, desi langa el se afla si Knight, ii fac pe adeptii acestei conspiratii sa fie si mai vehementi.

 

Apropo de articolul asta, in septembrie o sa apara filmul City of Lies care vorbeste despre investigatia in cazul mortii lui 2Pac. In film joaca Johnny Depp, Forest Whitaker, Rockmond Dunbar si Neil Brown Jr. Dupa cum arata trailerul pare ca o sa fie tare:

Ca orice conspiratie, probabil niciodata nu o sa aflam ce s-a intamplat de fapt in noaptea de 13 septembrie 1996. Cert e ca Hip Hop-ul si industria muzicala a pierdut unul dintre cei mai mari rapperi al tuturor timpurilor si cineva trebuie sa plateasca pentru asta.

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register