[UPDATES] Cele mai dubioase instrumente muzicale

Stii cand te uiti la filmele alea SF in care apar niste obiecte ciudate si te intrebi Ba ce dracu’ e asta si cum i-a venit lu’ ala asa idee?! Ei bine, asta urmeaza in articol. Urmeaza cele mai dubioase instrumente muzicale cu infatisari cel putin ciudate. Pastram denumirile originale, pentru ca sunt imposibil de tradus.

 

Hornucopian dronepipe

 

Asta e un instrument 3D printed, construit de Monad Studio. Arata ca un sarpe imens si are in el un sir de instalatii. Suna ca o Godzilla care se caca si il ustura. Sorry. Not sorry.

 

Hyperbass Flute

Cineva s-a gandit ca nu mai are nevoie de tevile de la baie, asa ca a facut chestia asta. Are 15 m de tevi si cica mai trebuie umblat la sound pentru ca inca nu suna cum trebuie. Intrebarea mea e cine stie cum trebuie sa sune?!

 

Octobass

Construit in 1850 de Jean-Baptise Vuillaume, un pasionat de muzica, instrumentul asta are 2 contrabasuri, 3,48 m lungime si are nevoie si de niste pedale ca sa poata fi manevrat. Simplu, nu?

 

Sharpshicord

Asta e unul dintre cele mai melodioase, dubioase intrumente de muzica. Suna de fapt ca un fel de harpa, cu 11 cilindri, iar inauntru sunt niste corzi care se lovesc in timp ce se invart si asa iese sunetul minunat.

 

Sea Organ

Un proiect ambitios pe care oamenii din Croatia l-au dus la bun sfarsit si a iesit ceva blana. Oamenii au construit un obiect arhitectural care are dedesubt niste trompe. Cand valurile marii lovesc obiectul, ies niste sunete magice.

 

Singing Ringing Tree

La cum arata si cum suna, asta vine fix din Blade Runner. A fost contruit in 2006, in Burnley si are o serie de tuburi care atunci cand bate vantul o face sa sune ca un horn. Sau mai multe.

 

Cheese Drums

Dovada vie ca branza e Dumnezeu pe pamant. Asta e un ansamblu de tobe combinate cu role de branza. Mai bati un ritm, mai iei o bucata de branza in gura. Heaven!

 

Cam astea sunt. O data in viata sigur ai facut si tu un instrument din asta ciudat. Ori din hartie, ori dintr-un pix, ceva, ceva tot ti-a iesit acolo. Care sunt cele mai creative chestii din care au iesit sunete?

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register