[UPDATES] Cele mai intalnite prejudecati despre muzica electronica

Muzica electronica are deja o istorie de cativa ani buni. Si cu toate astea, mereu exista unii care au chestii de comentat. Recunosc, si eu am fost una dintre ei la un moment dat si asta pana cand am pus mana pe un laptop si am inceput sa ma informez cum trebuie despre ce e si cu ce se mananca. Pentru azi ne-am gandit la cele mai frecvente prejudecati pe care le auzim on a daily basis si cum sa raspundem la ele.

 

Toate piesele seamana intre ele

Bă, nu. Da, exista o gramada de artisti care se fixeaza pe un ritm pe care il tin la nesfarsit, dar muzica electronica, aia adevarata, nu are legatura cu asta. V-am mai zis si repet. Muzica electronica, la fel ca toate celelalte genuri are o gramada de valente si nuante. Nu mai stam acum sa enumeram toate subgenurile, dar pentru cei care iti spun ca toate piesele seamana intre ele, trimite-i la noi pe site sa se dumireasca singuri.

 

Nu e considerata muzica pentru ca nu e facuta cu instrumente

Daca ai tupeu sa spui asta pentru 90% din muzica actuala, inseamna ca trebuie sa te duci acasa, pentru ca muzica actuala e majoritar electronica. Adevarat, muzica electronica nu e facuta cu instrumente, dar muzica presupune combinatia perfecta intre mai multe sunete. Si atunci ce conteaza daca vine de la o chitara sau dintr-un calculator?!

 

N-ai nevoie de talent. Toata lumea poate sa faca muzica electronica

Am mai scris despre asta si am zis ca asta e un mega bullshit. Da, toata lumea poate sa se apuce sa experimenteze cu un program de muzica, dar putini sunt cei care pot face muzica electronica de calitate. Si e mult mai usor sa bagi 3 acorduri de chitara, decat sa gasesti balanta perfecta intre niste sunete pe care le ai intr-un calculator.

 

Toata lumea care asculta muzica electronica e pe droguri

E adevarat ca muzica electronica s-a nascut in cluburile de disco din anii ‘70, unde drogurile se gaseau la orice colt de masa. Si mai e adevarat si ca rave-ul din UK s-a dezvoltat odata cu traficul de MDMA din orasele engleze. Ce nu e adevarat e generalizarea asta ca astia cu muzica electronica sunt pe droguri. Si tu asculti muzica electronica chiar daca zici ca nu o faci. Asta nu te face un drogat. Adevarat? Adevarat!

 

Cam la prejudecatile astea ne-am gandit noi pentru ca pe astea le-am auzit cel mai des. Data viitoare cand auzi pe cineva ca spune lucrurile de mai sus o sa ai arma perfecta sa le inchizi gura: articolul asta si platforma Badass DJ.

 

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register