[UPDATES] Explicatia stiintifica pentru care prietenii tai nu danseaza pe techno

Esti la un party de techno cu prietenii tai. Tu dai din cap pana te doare splina, iar prietenii tai incearca o bataie din picior, la misto, asa. Nu ai inteles niciodata de ce pentru tine Techno e the ultimate shit, iar pentru prietenii tai e doar zgomot de fundal. Ei bine, cei de la The Public Library of Science au facut un research si uite ce au descoperit.

 

Cercetatorii au descoperit ca exista o relatie intre felul in care indivizii percep si sunt afetctati de muzica “groove-based”. Pentru obiectivul studiului, muzicii groove-based i s-au atribuit trei definitii:

 

  1. Un sentiment placut de a dori sa te misti pe muzica.
  2. Un atribut al muzicii care ii face pe oameni sa bata din picior, sa dea din cap si sa inceapa sa danseze.
  3. Abilitatea unui individ de a obtine satisfactie prin intelegerea si aprecierea esteticii ritmice a unui stil muzical.

 

Studiul a urmarit sa determine daca exista o relatie intre raspunsul cognitiv al indivizilor, raspunsurile afective si cele psihomotorii. In principiu, participantii au trebuit sa asculte calupuri de 15 secunde de muzica din genuri diferite si sa vada daca le vine sa danseze. Ca sa nu va plictisim cu toata metodologia hai sa vedem, direct, care au fost rezultatele studiului.

 

Dupa ce participantii au trebuit sa asculte mai multe genuri muzicale s-a constat faptul ca, desi techno este unul dintre cele mai usoare genuri muzicale din punct de vedere al miscarilor de dans pe care cineva le poate face, beat-ul four on the floor al Techno-ului, a raspuns mai putin celor care vor sa se miste pe ringul de dans. Datele sugereaza ca participantii au ales Electro House si Drum & Bass ca genurile muzicale pe care iti vine cel mai mult sa dansezi. Deep House, House si Tech House au avut rezultate similare, iar Techno si Chill Out au fost vazute ca genurile muzicale pe care iti vine sa dansezi cel mai putin.

 

Deci data viitoare cand mai mergi cu prietenii tai la Techno party, nu te mai supara pe ei. Gandeste-te la studiul asta stiintific si intelege-i, cuz they just don’t feel the beat.

 

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register