[UPDATES] Charlie este DJul care iti arata ce inseamna sa o iei de la 0

Ce ai putea sa inveti dintr-un serial de comedie de pe Netflix daca esti DJ? Mai multe decat crezi. Turn Up Charlie prezinta viata unui fost DJ cunoscut in Ibiza care a ajuns sa traiasca cu matusa lui, sa puna la nunti si alte evenimente mici din care sa scoata bani pentru chirie si mancare. Ti se pare mainstream sau fantezie, poate pueril sau comercial?

Idris Elba este un actor cunsocut la nivel international, fiind cel care portretizeaza personajul principal din serial. Fost DJ, cu o iubire neincetata pentru muzica electronica, Idris a incercat sa prezinte un scenariu umanizat al unui artist care se chinuie sa gaseasca calea de intoarcere catre succes. Aflat intr-un punct in care  acesta a crezut ca este cel mai bun, dar viata i-a aratat contrariul, Charlie este fix stereotipul artistului care s-a lasat acaparat de un strop de succes si a uitat de adevaratele valori ale meseriei de DJ.

Serialul nu este doar despre struggle-ul cu care multi artisti profesionisti, new-comers si nu numai au de a face, bineinteles, in contexte diferite. Serialul ne prezinta cateva aspecte umane ale unui DJ care uneori uita de unde a plecat, dar care usor, usor isi da seama ca doar pasiunea si perseverenta il pot ajuta sa ajunga acolo unde merita.

Skill-uri versus Show

Da, sunt multi DJi in scena care stiu cu ce se manaca show-ul si atmosfera. In cadrul unui panel de la o conferinta de muzica, eveniment care s-a intamplat recent, s-a vorbit despre cum atmosfera reprezinta 90% din tot ce inseamna un eveniment in ziua de astazi. La festival, atmosfera data de experienta. Dar sa nu uitam ca line-up-ul este in egala masura la fel de important. Turn Up Charlie ne arata ca skill-urile unui DJi sunt peste show-ul sau calitatile de performer, insemnand ca muzica si tehnicile prin care reusesti sa prinzi un crowd, sa oferi o selectie de track-uri care sa te reprezinte, sa aduci un vibe potrivit prin muzica pe care o alegi, felul in care mixezi si antrenezi multimea: boom, perfect recipe.

Perseverenta versus Atitudine

Da, unele dintre cele mai importante etape care iti pot aduce succesul sunt munca, munca si perseverenta. Insa, asta nu inseamna ca trebuie sa te bazezi doar pe folderul plin de track-uri sau pe talentul natural de a mixa, pe tehnici asa cum mentionam mai sus. Bazele sunt puse, acum ce faci?

Turn Up Charlie ne aminteste ca trebuie sa iti asumi pozitia in care te afli in momentul actual si sa incerci sa gasesti solutia perfecta pentru tine. You just gotta keep on trying. Chiar daca simti ca esti cel mai bun, probabil ca nu esti. Nu trebuie sa fii cel mai bun, trebuie sa fii tu, sa te regasesti in ceea ce faci si in imaginea pe care o ai. Nu trebuie sa fii cel mai bun pentru altii, ci pentru tine insuti.

Si asta nu e tot. Serialul ne aminteste si de faptul ca orice DJ, indiferent de genul de muzica pe care il abordeaza, este artistul care reuseste sa comunice prin muzica asa cum nu o poate face nimeni. Un DJ nu e doar un entertainer, este un profesionist. Este un om care are capacitatea de a oferi oamenilor o noua forma de a comunica. Anytime, anywhere.

 

Charlie este personajul care iti arata ca atunci cand o iei de la 0 ajungi sa redescoperi ce inseamna cu adevarat sa fii un DJ, care te invata sa nu te lasi ghidat de niste teluri care nu iti sunt benefice, asta cu o tenta de amuzament oferita de postura de babysitter. Va lasam pe voi sa descoperiti despre ce e vorba. Turn it up.

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register