[UPDATES] Cum a fost la DJ Bootcamp Experience powered by DjSuperStore

4 zile de bootcamp. 4 zile in care 10 tineri pasionati au trait o experienta full intr-o locatie secreta de langa Bucuresti, unde fiecare camera a fost transformata intr-un mini-studio, cu cele mai bune echipamente de DJ. Fiecare mentor (Adrian Eftimie, BoG, Robert Graur, Dj Faibo X si Nastia, dar si un invitat surpriza si anume Mahony) a impartasit secrete, experiente si sfaturi, atat cu fiecare participant in parte, cat si in sesiuni de grup. Ceea ce mi s-a parut de-a dreptul fain a fost perseverenta si dorinta lor de munca. De dimineata pana seara puteai auzi muzica in camerele lor, dar si in lobby. Si mai frumos a fost sa ii vad cum pun muzica impreuna, cum se ajuta, cum isi asteapta randul sau fac b2b-uri cu o energie fresh.

Intalnirea cu Nastia a fost cea mai asteptata pentru participanti. Discutia cu artista din Ucraina a inceput printr-un interviu scurt coordonat de mine si Robert. Am vorbit cu Nastia despre primele sale gig-uri, despre cum e journey-ul unei femei in aceasta industrie predominata de barbati, despre artistii care o inspira, sinceritatea ei reflectata si in postarile ei de pe social media si stilul de viata al unui DJ din zilele noastre. Am fost tare curioasa care este parerea ei despre scena de muzica electronica din Romania, asta pentru ca participantii erau foarte inradacinati in stilul rominimal. Your Romanian style has definitely changed a lot of artists and it was a huge explosion in the beginning, but you got stuck: You need to take that and make it more than it is. See what’s next, move on! Un challenge care pe mine una, m-a facut super fericita. Am incercat sa stau putin de vorba cu ei, asa  ca ne-am strans la o masa si am inceput dezbaterea. Cand eu, cand BoG – despre istoria muzicii electronice, despre pionieri, despre artisti fresh din afara care aduc ceva super diferit, despre petreceri si festivaluri. I-am incurajat sa asculte mai mult, mai mult din ce e diferit si nebun, mai mult decat ce asculta in general din scena romaneasca, nu ca ar fi gresit, doar ca nici nu trebuie sa te ancorezi. Sa citeasca si sa mediteze. Sa isi puna castile si sa fie ei cu ei, nimeni altcineva. You have to know that it is not an easy career, especially because you have to always look at it as a passion. If it’s not passion, if you do this for money or fame, then don’t do it. – le-a zis Nastia.

Dupa o sesiune de Q&A cu artista, cateva tips&tricks la pupitru, copiii s-au pus pe muzica. Aveau un vibe foarte misto, acel vibe care cred ca va aduce schimbarea cu siguranta. Mi-a placut ca dupa discutia noastra au prins curaj, caci am auzit sunete mai groovy si jucause, mai indraznete si diferite. The new wave of DJs – of Romanian DJs. Sunt acolo, la ei in casa sau in studio, muncesc, se straduiesc si vor sa fie auziti. Acei DJi care vor sa se afirme prin altceva, altceva sincer si diferit. Au nevoie de incurajare, de indrumare, de knowledge, de educatie. And it is our job to do it.

We will, will you?

(Echipa: DjSuperStore team / AHEAD team)

He who doesn’t risk will never drink champagne. It’s a proverb I love from Ukraine. – Nastia.

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register