[UPDATES] Cum aratau primele videoclipuri ever made

Videoclipurile din ziua de azi sunt o capodopera. Unele sunt mai mult scurtmetraje, altele au vibe-ul ala misto de cinematografie. Videoclipurile sunt viata pentru artisti si baga bani la greu in ele pentru ca lumea se uita, citeste si le analizeaza de la primul pana la ultimul cadru.

 

Pe 1 august, 1981, la ora 12:01 MTV facea istorie. Era primul canal TV de muzica ce rula 24 de ore din 24 si era primul canal ever care avea sa schimbe felul in care ascultam muzica si ne raportam la ea. Primul videoclip care a rulat pe MTV e “Video Killed The Radio Star” – The Buggles. Ironic, nu?

 

Pentru vremea aia, videoclipul era revolutionar. De la faptul ca era primul si pana la efectele speciale, copilaresti pe care le vezi in el. A deschis portile catre o lume noua, care azi e una dintre cele mai profitabile arii din industria muzicala.

 

A urmat “You Better Run” – Pat Benatar care a setat unul dintre principalele genuri de videoclipuri care exista si acum. Trupa care canta piesa intr-un spatiu oarecare.

 

“She won’t dance with me” a lui Rod Stewart a fost cel de-al treilea videoclip ever. Cu bucurie, cu gagici cu rochite fuste, cu energie si voie buna. Ca acum de altfel.

 

“You better you bet” – The Who. Avea 5 minute si era primul videoclip mai lung, alb negru si din timpul concertului. Asta e un alt gen de videoclip pe care trupele il fac si acum: de la Coldplay la Linkin Park, aproape fiecare formatie are cate un video din timpul unui concert sau care cel putin pare ca e de acolo.

 

Little Susie’s on the Up – Ph.D. De aici totul se transforma pentru ca videoclipul asta e primul care are o poveste coerenta pe mai multe planuri. Ca un film mic inghesuit in 3 minute.

Ce s-a intamplat dupa primele 5 videoclipuri ever? Industria a explodat pentru ca a venit cererea imensa de videos. Nu existai daca nu aveai videoclip si de la an la an deveneau din ce mai bune si mai artistice. Deci daca te-ai inrebat vreodata in timp ce te uitai la un video de-al lui Kanye, “cum naiba s-a ajuns aici?”…Uite asa.

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register