[UPDATES] Cum sa devii un DJ mai bun

La fel ca orice alta meserie, dj-ingul necesita timp, invatare, munca, experienta si talent. Nu e cum spun carcotasii ca oricine poate deveni DJ. Sigur, poti sa pui 3 piese, freci discul de 2 ori si te consideri DJ, dar daca vrei sa devii unul cu adevarat bun, uite ce trebuie sa faci:

 

Pune muzica la cat mai multe petreceri

Daca stai in apartament si faci DJing nu inseamna ca esti DJ. Daca vrei cu adevarat sa stii la ce nivel esti si cam cat de bun esti, trebuie sa get out there. Publicul e cea mai buna unitate de masura, asa ca du-te si tine petreceri in cat mai multe locuri. O sa inveti sa simti mai bine muzica, o sa inveti publicul si “starile lor de agregare” pe parcursul petrecerii.

 

Impartaseste cu altii mixurile pe care le faci

Exista pe internet o gramada de locuri unde poti sa iti urci mixurile. Pune-le peste tot pentru ca doar asa poti sa primesti un feedback constructiv, fie el negativ sau pozitiv. Cel mai bun feedback vine de la oamenii cu care nu ai avut niciodata vreo treaba pentru ca ei sunt cei mai obiectivi. Asa ca inregistreaza-ti mixurile, pune-le pe platforme online si asteapta-ti cuminte feedback-ul.

 

Asculta-i pe ceilalti DJi

Oriunde esti, la petreceri, concerte, acasa sau orice alt eveniment, incearca sa asculti cu o ureche critica ce fac ceilalti DJi. Ce iti place la ei? Ce nu iti place? Cum suna? Cum e construit playlist-ul lor, iar la final pune-ti singura intrebare care conteaza: Ce ai face tu diferit?

 

Fa networking

Asta e regula de aur in orice domeniu nu numai in muzica. Cu cat cunosti mai multi oameni cu atat ai mai multe oportunitati. Nu conteaza ca nu cunosti oameni care sa fie neaparat din domeniu. Conteaza ca ei s-ar putea sa stie pe cineva care stie pe cineva care stie pe altcineva care are nevoie de un DJ. Fa cunostinta cu multi oameni pentru ca asa vine business-ul.

 

Exerseazaaaaa

Ti-am mai zis noi: all day, everyday pentru ca practice makes perfect! Gata cu engleza! Amatorii fac chestia asta cand au ei chef, profesionistii o fac regulat, cu un program bine stabilit si de care se tin cu religiozitate. Asa ca pune-te pe exersat pentru ca pana la urma asta este cea mai sigura cale de a te cunoaste mai bine, de a explora si de a deveni un DJ mai bun.

 

Care e concluzia? Pune-te pe treaba! Ia si munceste si apoi vino la petreceri si blow our minds!

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register