[UPDATES] Days of Confusion a scos primul album cu boardgame din Romania

V-am promis chestii Badass. Ne tinem de cuvant. Days of Confusion a scos primul album cu vizual de boardgame din Romania, iar pe 2 mai scot videoclipul pentru Kagemusha, una dintre piesele de pe album.

 

Ce ne-a placut cel mai mult la album este povestea lui. Yin & Out este viata privita printr-o lupa, este o invitatie la introspectie, este un joc, un album, o colectie de simboluri si o carte cu povesti. Ideea le-a venit dupa ce au citit Cartea tibetana a vietii si a mortii (Sogyal Rinpoche) si s-au gandit cum ar fi daca ar scrie un album “in care constiinta umana se naste, trece prin experiente din care invata diverse lectii, iar la final lasa trupul in urma pentru a ajunge in alt ciclu”.

 

Dupa ce albumul a fost gata, si-au dat seama ca au nevoie de un vizual tare care sa spuna povestea din spatele versurilor. Asa au ajuns la simboluri hermeneutice si alchimice din Evul Mediu. Desenele alchimice, au semnificatii clare, care pot fi insa intelese doar de catre cei care cunosc simbolurile si limbajul propus. Altfel, ele par complicate oricarui neintiat. Baietii de la Days of Confusion au mers atat de departe incat au folosit imagini-simbol care pot fi intelese doar de catre cei care sunt cat de cat pasionati de aspectele tainice ale lumii.

 

Ilustratia este in primul rand poetica si nu dubleaza textul pieselor in mod redundant. Ilustratiile lor merg in paralel cu textul de la care au pornit, avand insa aceeasi directie. Alchimia creata se potriveste cu albumul care vorbeste despre drumul omului spre gasirea de sine, in ciuda esecurilor si obstacolelor vietii.

 

Cu toate astea, au vrut sa duca vizualul la un nivel si mai inalt, asa ca s-au hotarat sa faca un boardgame. Cei de la Kappsule Studios au inteles dorinta lor si ce a iesit e foarte, foarte cool si anume un joc tematic in care personajele principale sunt chiar ei membrii trupei, iar fiecare personaj are o “super putere”. Nu vrem sa va spunem mai multe despre asta pentru v-am strica surpriza. Ce va sfatuim insa este sa le cumparati albumul si sa dati frau liber jocului. Ah, si nu uitati ca pe 2 mai scot un videoclip la o piesa super tare.

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register