[UPDATES] De ce e muzica atat de importanta in viata noastra

Imi place sa cred ca muzica e cea mai tare chestie inventata vreodata si ca efectul ei asupra oamenilor este ceea ce ne diferentiaza de celelalte forme de viata. Asta e un articol despre importanta muzicii in viata noastra.

 

Muzica aduna oamenii la un loc si le imbunatateste starea emotionala

E adevarat, muzica aduna oamenii la un loc, oameni cu background-uri diferite, oameni de prin toate colturile lumii. Tocmai de asta, muzica poate fi folosita ca un instrument al pacii, daca vreti. E suficient sa ajungi la un festival de muzica si sa te uiti in jur. E o stare generala de bine, un vibe bun pe care il are toata lumea, pentru ca muzica poate sa faca asta.

 

Muzica ne ajuta sa ne exprimam sentimentele mai usor

Indiferent ca esti muzician sau nu, cel mai bun mod de a exprima dragostea, furia, pasiunea, bucuria, este prin muzica. Se poate spune ca acolo unde cuvintele si literele esueaza, muzica e cea mai buna optiune.

 

Muzica are efecte terapeutice

In cele mai multe cazuri, terapeutii si doctorii din medicina alternativa le propun pacientilor sa asculte muzica. Asta pentru ca ea aduce inapoi bucuria de a trai, calmeaza sau te baga in vibe-ul cel mai potrivit pentru starea ta. Si mai mult decat atat, indiferent de boala, se spune ca muzica ajuta pacientii sa raspunda mai bine la tratamentul cu medicamente.

 

Muzica e cea mai buna expresie a dragostei

Eu sunt cu dragostea, cu iubirea, cu alea. O romantica. Si atunci nu pot sa nu vorbesc si despre asta. De cate ori nu ai cautat refugiu in muzica atunci cand sufereai, sau, dimpotriva, atunci cand totul era perfect? Eu cel putin, pentru fiecare sentiment sau stare, am o piesa o in cap care imi aduce aminte de un anumit moment sau ma baga intr-un anumit vibe. Iar cand vine vorba de dragoste, momentele alea triste au avut propria lor coloana sonora. La fel si alea fericite.

 

Muzica e atotputernica. Sparge bariere, exprima sentimente pe care altfel nu ai avea cum sa le exprimi, aduna oamenii laoalta si schimba pareri, pereceptii, prejudecati. Music is life.

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register