[UPDATES] De ce muzica din tinerete ramane cu noi tot restul vietii

Va propunem un experiment. Vorbiti cu 5 prieteni si rugati-i sa va spuna cele 10 piese preferate ale lor. Apoi intrebati-i de ce le prefera pe astea, cand le ascultatu si cam ce se intampla in perioada aia a vietii lor. O sa vedeti ca raspunsurile lor vor avea, in mare parte, legatura cu adolescenta lor. Si asta e un lucru general valabil. Hai sa vedem de ce.

 

Recunoastem mult mai rapid piesele pe care le ascultam in perioada asta a vietii decat muzica pe care o ascultam de-a lungul vietii. Si asta e valabil nu numai pentru muzica, ci si pentu carti sau filme. In perioada adolescentei, sistemul de memorie al creierului nostru este cel mai eficient. Tot perioada adolescentei este momentul in care experimentam niste lucruri pentru prima data: poate ne indragostim pentru prima data, poate suntem umiliti pentru prima data, stiti voi despre ce vorbesc. Tocmai din motivul asta, adolescenta este cea mai memorabila perioada din viata noastra.

 

Dar motivul principal pentru care ne intoarcem la adolescenta si la muzica pe care o ascultam atunci este pentru ca perioada aia ne aminteste de cine suntem cu adevarat. In timpul acestor ani ne formam ca indivizi, luam cele mai importante decizii, intalnim, poate, cei mai importanti oameni cu care legam relatii, ne construim convingerile sociale, culturale, politice, care ne definesc.

 

Un alt posibil motiv pentru care ne reintoarcem la muzica adolescentei este pentru ca in perioada aia, cu siguranta, ascultam mai multa muzica decat o facem acum, iar muzica are o capacitate intrinseca de a ne regla emotiile. Si ce modalitate mai buna exista de a face fata primei despartiri din liceu, decat refugiul in muzica?!

 

Nu stiu daca intereseaza pe cineva, dar dupa articolul asta simt nevoia sa las aici niste piese din adolescenta mea.

 

Asta-i piesa care imi aduce aminte de cand m-am pupat prima data

 

 

Piesa pe care m-am rupt cel mai tare prima data cand am fugit la mare fara sa stie parintii mei. Dupa ce au aflat am fost pedepsita un an. I regret nothing.

 

Prima piesa pe care am primit-o de la prietenul meu prost pe care il iubesc si acum, ca e prostul meu

 

Piesa pe care o ascultam cand m-am certat prima data cu prietenul meu din liceu

 

Unul dintre cei mai frumosi ani din viata mea, cu cei mai frumosi oameni, cu cele mai faine piese de teatru

 

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register