[UPDATES] De ce muzica house se datoreaza francezilor?

Da, Daft Punk si-au facut debutul undeva prin 1993, iar in ultimii ani ne-au incantat cu diverse colaborari precum cea cu Pharrell sau The Weekend, insa oamenii sunt considerati ca fiind pionierii celebrului curent de muzica electronica French Touch – unul dintre curentele care au ajutat la inradacinarea muzicii house in Europa.
“Atingerea francezilor” prezinta un accent puternic pe phaser si efecte care iti rup pur si simplu capul. Pe langa Daft Punk, au existat de-a lungul timpului multi alti artisti care au reusit sa duca curentul pe culmile succesului si sa influenteze la randul lor DJi si producatori din toate colturile lumii: pornind de la radacini unde regasim cel mai puternic trio francez  François de Roubaix, Jean-Michel Jarre si Serge Gainsbourg, pana la explozia french-house-ului alaturi de Cassius sau Étienne de Crécy. Daca nu ai auzit de baietii astia, atunci iti recomandam sa te pregatesti pentru noi obsesii muzicale, pentru ca melodiile create de acesti artisti sunt pur si simplu opere de arta; completam lista cu Laurent Garnier, Louis la Roche, Stardust, Demon, St. Germain, Justice, Bob Sinclair si Modjo. Vive la France!
St. Germain

Unul dintre cele mai faimoase albume ale lui Ludovic Navarre aka St. Germain este Boulevard, lansat in anul 1995. Albumul contine melodii in care regasim fuziuni intre jazz, dub si blues. Acesta a fost completat la cativa ani distanta de Tourist, care cuprinde melodii cu influente deep, French House si acid jazz. Albumul Tourist s-a vandut in aproximativ trei milioane de exemplare. Prin stilul lui specific in care regasim foarte mult jazz si deep house, dar si experimental, St. Germain este cu singuranta un geniu in materie de productie.

 

 

Modjo

Probabil ca unul dintre cele mai faimoase hit-uri care ti-a atras atentia de-a lungul timpului este Lady (Hit me tonight). Duo-ul dance-pop format din Romain Tranchart (producator) si Yann Destal (vocal) au reusit de-a lungul timpului sa influenteze muzica electronica din intreaga lume. De la melodii cu influente de jazz si house, au experimentat de-a lungul timpului si cu instrumente sau sunete inspirate din melodii ale artistilor precum Daft Punk sau Ian Pooley. Fast-forward cativa ani mai tarziu, Lady a fost trecuta prin nenumarate mix-uri si este una dintre putinele melodii care inca persista ca hit chiar si in zilele noastre. Ouhlalala!

 

 

Bob Sinclair

Mai tii minte Love Generation? Inainte de asta, Bob era unul dintre cei mai controversati artisti din bransa, asta pentru ca primul sau album Paradise reprezenta transpunerea unor mesaje de soft-porn in niste melodii de deep-house foarte impunatoare. Au urmat apoi melodiille In The Ghetto si Ultimate Funk, in care a abordat un stil mult mai funky si soul, cu vocale care completeaza perfect compozitiile usor cheesy.

 

Da, trebuie sa le multumim francezilor pentru muzica house, pentru hit-urile care ne-au facut sa dansam de-a lungul timpului si influenta pe care au avut-o si o au in continuare asupra muzicii electronice. Merci beaucoup!

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register