vinyls

[UPDATES] De ce vinilurile nu vor muri niciodata si cum sa incepi sa lucrezi la colectia ta

Ai Spotify? Ai Apple Music sau SoundCloud? Normal ca ai. In ciuda faptului ca in ultimii ani aplicatiile de muzica s-au inmultit si cu greu gasesti oameni care sa nu aiba una pe telefon, piata vinilurilor a vazut o explozie a vanzarilor. Si ce e si mai surprinzator este faptul ca cei care le cumpara sunt din generatia millennials si nu cei mai in varsta, asa cum te-ai astepta.

 

Vinilurile sunt una dintre cele mai pure forme de a-ti asculta muzica si daca te intrebi de ce, iti spunem noi: e retro, e cool, se aude MI-NU-NAT si e cea mai materiala forma de a simti muzica in mana. Vinilurile te fac sa simti ceva, te fac sa te concentrezi mai mult aspura muzicii pe care o asculti si, mai presus de toate, te invita sa intri in filmul lor.

 

Ce am observat eu de cativa ani, este ca de cand avem toate platformele astea de muzica nu mai stim nume de artisti sau de piese. Cu siguranta, daca esti pasionat de muzica, atunci cand erai mai mic stiai cu precizie ce piesa a cui e. Astazi, ma gasesc in foarte multe contexte in care daca cineva ma intreaba de o piesa spun ca habar nu am, iar mai tarziu sa aflu ca o am in playlist, dar nu ii stiam numele. Platformele astea sunt super utile, nimeni nu zice altfel, dar ne fac sa pierdem legatura profunda cu muzica. Aia in care simti fiecare sunet, in care stim povestea din spate, in care stai cu orele si te uiti la o coperta sa vezi ce semnifica.

 

Vinilul te face sa traiesti muzica la un alt nivel, care trece de nivelul de suprafata, in care asculti muzica in gol. Si asta e motivul pentru care din ce in ce mai multi oameni incep sa isi construiasca aceasta colectie.

 

Cum sa incepi sa lucrezi la ea?

 

Pai in primul rand ai nevoie de un turntable (Google iti sta la dispozitie cu toate raspunsurile pe care le cauti), in al doilea rand trebuie sa stii de unde sa le cumperi si pentru asta iti lasam mai jos o lista

  • Discogs.com – absolut fiecare vinil care a fost lansat vreodata este pe acest site. E un gigant si e printre putinele platforme de unde poti sa iti cumperi viniluri Limited Edition

 

  • ebay.com – Stii despre ce e vorba. E locul in care poti sa le cumperi la un pret cu aproximativ 20% mai ieftine

 

  • Dealsonvinyl.com site-ul e facut de un pasionat si iti arata care sunt cele mai bune oferte de pe Amazon

 

Asa ca daca ai senzatia ca ai uitat sa simti si sa traiesti, daca ai senzatia ca totul a devenit meaningless in jurul tau, asculta un vinil.

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register