[UPDATES] Despre romani si livestreaming I

Doar pentru ca ai bani de tamagotchi nu inseamna ca meriti unul. Cam asta ar fi morala dupa ce am urmarit setul lui Suciu transmis de DOMMUNE acum 4 zile. Eu stiu ca suntem toti cool si ne-o ardem drept intelectuali funny/sarcastici, dar avea o tipa foarte misto pe Jeni Acterian o vorba: “pretentiile de profunzime nu sunt profunzime”. Mi-a rasarit in minte in timp ce citeam comentariile compatriotilor mei la acel live streaming.

Ce este DOMMUNE? Este o platforma media de broadcasting. E un fel de Mixmag/ Lofi Hip Hop/Meoko dar cu feeling de MySpace si Piczo. Adica mai personal, iti da senzatia ca muzica electronica inca mai este o nisa si fara hidden catch. In functie de algoritmii universului, un live streaming are mai multi sau mai putini participanti live. Da, acel set va ramane in analele YouTube-ului si/sau Soundcloud-ului, dar ce se intampla pentru cele doua ore in care lumea interactioneaza live?

Sectiunea de comentarii din dreapta ferestrei de YouTube se transforma intr-o terasa de club unde toata lumea vorbeste la tigara. Si stim cu totii cat de rai pot fi copiii in curtea scolii, mai ales intr-o curte online unde crezi ca poti sa spui orice fara consecinte semnificative. Trolling-ul si dependenta de a provoca oamenilor starea de cringe se intinde aparent pana in Japonia.

Am vazut in timp ce ascultam setul cum views-urile cresc sau scad si urmaream cu cafeaua langa mine comentariile. Dupa cum se vede si in screenshot-ul de mai sus, lumea vrea:

-boabe

-track ID

-techno

-sa se intalneasca la Control

-sa stie de ce se aude pacanit

-minimal

-sa discute chestii despre maxilar

-sa-si dea cu parerea despre lucruri tehnice

-sa spuna ca alt dj era mai bun

-sa se ia de numele unui dj

-sa inventeze nume de dj

Este adevarat ca o sectiune de comentarii de genul acesta iti da material de zambit, dar cum ramane cu comentariile agresive, cele in care jignesti artisti sau interlocutori fara sa-i cunosti (de parca daca i-ai cunoaste ar fi ok sa faci asta). Vad niste sute de oameni gandurile tale nefiltrate printre care pusti care abia au descoperit genul asta de muzica si stau pe internet sa vaza si sa auza tot. O sa-si doreasca sa fie ca oamenii aia mari care comenteaza ca stiu ei despre ce e vorba si o sa preia acelasi model de aroganta care ne strica generatia.

Stim ca nu e ok sa like si share orice ca vede lumea, chiar daca ne place. Dar e ok sa comm orice ca whatever. Stim cu totii ca dor cuvintele si poate de asta rominimalul asta e asa sarac in cuvinte, ca ne-am saturat de gura lumii. Si daca vrem si noi ca lumea sa whoop, eee! cand zicem ceva, apai sa fie ok. Cand fiica-ta o sa creasca si o sa fie hackerita si o sa-ti gaseasca toate comentariile date vreodata pe o platforma de socializare, vrei ca cel mai intalnit comentariu din tineretea ta sa fie “track id?”

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register