[UPDATES] DJ CULTURE: READING TIME

In timp ce astept cu sufletul la gura revista Borshch, m-am gandit sa va dau de citit. Pentru cei pasionati de cultura DJ-ingului over the years, avem 3 carti care s-ar putea sa devina lectura preferata dimineata si seara in metrou – poate cu un set fain in casti.

Last Night a DJ Saved My Life: The History of the Disc Jockey – Bill Brewster and Frank Broughton

Da, sunt sigura ca stii melodia consacrata de la Indeep din 1982. Cartea urmareste club culture-ul din anii ‘50 pana in anii 90’ si pe mine una m-a atras abordarea foarte personala si felul in care parca eram acolo, pe ringul de dans, puteam vizualiza fetele oamenilor. Damn!

Looking for the Perfect Beat: The Art and Culture of the DJ – Kurt B. Reighley

Ei bine, cartea asta o sa iti schimbe putin perspectiva in legatura cu meseria de DJ. Practic, este acel tip de lectura care te face sa te gandesti de doua ori inainte de a judeca un DJ, un eveniment, de a-ti da cu parerea fara argument cu privire la anumite aspecte ale industriei. “If [my book] spares one neophyte DJ a little frustration, prompts a single pro to examine his or her art from a new angle, or just makes the reader think differently about how [musical] ideas can be presented and combined, then I won’t feel like such a jackass when I tell people I’m a DJ.” – zice Kurt si zice bines.

Enciclopedia Muzicii Electronice Româneşti – S. Moldovan

Made in RO! Si foarte misto. Hai ca am facut si o rima. Practic, am luat cartea fix cand a aparut – parca acum 2-3 ani – si de cum a ajuns, m-am pus pe citit. Cam de acolo s-a aprins si mai tare flacara de iubire pentru industria asta. Am inteles un pic mai bine cum stateau lucrurile pe la noi si cum ar trebui – zic eu – sa stea acum. Daca esti super fan romanasi, ar trebui sa citesti de unde, cum si prin cine a pornit muzica electronica la noi. We started great, we ended up fucking awesome!

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register