[UPDATES] DJ, producator sau ambele?

Cel putin nu in 2018.

Pentru ca in ziua de azi, fiecare dintre noi are acces la muzica prin aparitia platformelor de streaming, iar totodata, exista echipamente de DJ accesibile din punct de vedere financiar, cu care te poti juca si pe care poti invata foarte multe tips & tricks de mixing. Insa, sa nu uitam cel mai important lucru: multimea nu se uita pe ce pui muzica si e interesata de ce muzica pui. Cum poti face o diferenta? Prin intermediul unor productii sau remix-uri proprii, un lucru care te poate avantaja atat in cadrul unui performance, cat si in industrie, fiind unul dintre acei DJ care isi produce propriile track-uri si prin urmare, poti atrage atentia multor promoteri. Asa ca, ne-am gandit sa iti sugeram doua variante care sa te ajute: doua dintre cele mai tari scoli de productie muzicala.

Point Blank

Daca nu ai auzit de Point Blank, iti spunem noi pe scurt cum sta treaba. Infiintata inca din 1994 in Greenwich, Point Blank are portile deschise pentru orice pasionat de muzica electronica. Nu e niciun dubiu ca o gasesti acolo ultimele jucarii de la Pioneer sau Native Instruments, iar mai mult, ai nenumarate cursuri de productie muzicala si inginerie de sunet cu oameni din industrie care au colaborat sau colaboreaza cu artisti, care au un background imens in muzica electronica, productie sau sound engineering, si te vei intalni cu studenti din intreaga lume, deci bifezi si partea de networking.

 

 

SAE INSTITUTE

We’re talking about some big guys here! SAE Institute a fost infiintat in 1990 in Europa, Asia si New Zealand, urmand mai apoi sa aterizeze si in New York in 1999, mai tarziu in Londra si Munich, iar acum detin peste 50 de campusuri in 25 de tari. Cel mai de succes sediu este cel din Australia, in cadrul caruia au absolvit studenti din intreaga lume si s-au dezvoltat proiecte de amploare pentru industria de muzica, film si gaming. Da, este unul dintre instituturile care de-a lungul anilor au deschis si departamente de animatie, design, film si web&mobile, asta pentru ca trebuie sa ne adaptam evolutiei tehnologiei, nu? Ce-i drept, indiferent ce curs alegi, radacinile institutului vor ramane intotdeauna in productia muzicala, deci cu siguranta vei invata niste lucruri de calitate, atat din punct de vedere teoretic, cat si practic.

 

 

 

Concluzia e ca putina educatie nu strica nimanui. Pasiune + tehnica + cunostinte + practica + mentori = perfect bpm. Totodata, daca esti un producator pasionat, gandeste-te la cat de tare ar fi sa iesi la suprafata si prin intermediul mixing-ului. Duo-ul DJ si producator nu poate fi decat castigator!

 

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register