[UPDATES] Filme inspirate din cultura rave

Datorita culturii rave, generatiile anterioare, dar si cele prezente au avut parte de cele mai tari party-uri, experiente, trairi. Era si normal ca Rave-ul sa nasca o gramada de povesti, documentare si legende. Pentru azi, insa, ne oprim la unele dintre cele mai tari filme inspirate din cultura rave.

Leave the World Behind (2014)

In 2012, cand trupa suedeza House Mafia a anuntat ca se destrama, iar fanii au intrat in depresie, pentru a le mai induci amarul, baietii au hotarat sa scoata un film care spune povestea ultimului lor turneu international. Leave The World Behind este o invitatie in culisele concertelor, a stilului de viata si a culturii rave in general.

 

Put the Needle on the Record (2004)

Filmul consta intr-o serie de interviuri tinute de Jason Rem cu unii dintre cei mai mari artisti din rave si nu numai: Deep Dish, Christopher Lawrence, Dirty Vegas, Jesse Saunders sau Francois K. Daca vrei sa afli mai multe despre cum a luat nastere drum & bass, house, experimental sau downtempo, atunci uite-te la filmul asta. Nu prea exista nimic pe Youtube despre film, dar sigur il gasesti prin cotloanele internetului.

 

Naar de Klote! (Wasted!) (1996)

Filmul ne duce in Olanda, in perioada in care miscarea Gabber era in floare. Gabber e un hardcore tehno style care vine cu propriile miscari de dans, Hakken. Un fel de batuta moldoveneasca dupa ce tanti Eugenia a baut prea multa palinca. Povestea urmareste dragostea unui cuplu care incearca pentru prima data niste prafuri. Experienta ii duce pe ringurile de dans Gabber si de acolo, nebunie. Filmul e misto si pentru rave si pentru povestea amoroasa.

 

Ecstacy (2011)

Ecstasy e despre scena rave scotiana, unde cluburile dadeau pe afara de muzica si oameni, iar drogurile cresteau ca florile. Regizorul spune ca a facut filmul asta pentru a explora relatiile dintre oameni atunci cand sunt high pe XTC, pentru c, zic cunoscutii, pe XTC totul e minunat si iubesti pe toata lumea. Daca te hotarasti sa vezi filmul asta, ia-ti subtitrare pentru ca accentul scotian e aproape imposibil de inteles.

 

24 Hour Party People (2002)

24 Hour Party People nu se concentreaza doar pe scena de rave, ci pe toate scenele muzicale din Manchester din perioada 1976-1992. Daca iti era dor de putin punk din anii ‘70, dupa nostalgia anilor ‘80 sau pur si simplu vrei sa vezi cum a luat nastere rave-ul, check it out. Fillmul e plin de englezisme din alea de la mama lor, dar are si foarte mult umor.

 

Human Traffic (1999)

Toata lumea care a fost vreodata la un party de rave, stie ca exista un sir al evenimentelor foarte specific. Niciun alt film nu observa mai bine tot parcursul asta, decat Human Traffic. A devenit un clasic al fanilor de tehno si rave si vorbeste despre deziluziile tineretii si despre gasirea unui refugiu in muzica.

 

 

Daca te-ai plictisit de filmele Hollywood-iene in care nu se intampla nimic, dar cumva stii care va fi deznodamantul de la inceput, arunca un ochi pe filmele astea. Sunt fun si mai si inveti ceva din ele. Dar dincolo de asta, mesajul nostru este: Nu luatz droguri!

 

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register