[UPDATES] Friday back to the ’80s

Multi spun ca anii ’80 si ’90 au fost cei mai buni pentru industria de muzica. Poate ca in ziua de astazi pare ca un DJ poate pune doar muzica electronica, fie ea mainstream sau nu. Oricine poate fi DJ in ziua de astazi, dar nu oricine poate fi un DJ relevant . Tehnologia permite oricui sa studieze softwares si programe de mixat, la fel cum exista posibilitatea sa iti cumperi echipamente de mixing printr-un simplu click & pay. Da, pare super simplu, dar daca ne uitam la scena din anii ’80 cand DJii erau cu adevarat niste maestrii ai turntable-urilor, acestia erau considerati zei. Scratch-ul introducea un nou concept pentru o seara in club si totodata, cativa DJi au deschis noi porti pentru muzica pe care noi o ascultam astazi in casti.

 

DJ Chuck Chillout

In linie cu LL Cool J sau Salt-n-Pepa se afla si DJ Chuck Chillout, care a debutat pentru prima data la Kiss Fm in anii ’80. Cu o pasiune nebuna pentru hip-hop si energia pe care acest gen muzical o transmite, Chuck a ajuns printre primii DJi care au mixat in Japonia si a fost in spatele multor albume de hip-hop de la acea vreme.

 

 

 

DJ Code Money

Poate ca nu ai auzit de DJ Code Money, dar omul a fost in spatele piesei care este considerata ca fiind prima piesa de gangsta rap. Code Money era cunoscut pentru scratch-ul foarte accentuat si dur, cu repetitii foarte rapide care te faceau sa te intrebi cum reuseste un om sa faca treaba asta. El a colaborat pentru o vreme cu Schooly D.

 

 

Dr. Dre

Daca aveai impresia ca Dre a fost dintotdeauna un producator, afla ca lucrurile au stat cu totul diferit la inceputul carierei lui. Dr Dre era DJ-ul din Compton la care absolut toata lumea mergea pentru casete. Fiecare persoana putea sa isi faca mixul asa cum voia si sa il primeasca pe caseta, asta pentru ca Dr Dre avea un talent special pentru scratch si mixing. Cativa ani mai tarziu, si-a facut debutul intr-un club local si de acolo a ajuns sa fie DJ si producator pentru trupa World Class Wreckin Cru. Fast-forward peste ceva timp, N.W.A. a fost infiintat si de acolo, Dr Dre a avut o ascensiune remarcabila, cu un impact major asupra intregii industrii muzicale ca producator.

 

Vorba aia, fiecare incepe de undeva, dar important este sa pornesti si sa muncesti ca sa ajungi acolo unde vrei. Ce-i drept, recomandam o sesiune de studiu a muzicii din anii ’80 si ’90 pentru pura inspiratie: daca atunci se putea cu putina informatie, ce pot face eu acum cand am mai mult decat atat.

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register