[UPDATES] Full recap: AMSTERDAM DANCE EVENT

Aaaaaand it’s over! ADE 2018 – not to miss in 2019.

Eu una nu cred ca o sa mai pot rata un an. Am stat pe platforma de live stream, am primit newsletter si highlights si tot ce am putut concluziona, o sa regasesti in acest articol. In plus, l-am avut pe Iankoo acolo care ma mai tinea la curent cu ce se intampla, plus un video pe ici, pe colo si pozele astea faine de mai jos. Cred ca cel mai rau m-am ofticat de talk-ul lui Bonobo si Juan Atkins, plus conferintele legate de management-ul si branding-ul industriei de muzica electronica (ca sa nu mai zic de petreceri, pop-ups si evenimentele conexe de pe strazile din Amsterdam). Ah, cu o durere mare in suflet, hai sa va povestesc pe scurt ce s-a intamplat acolo si sper sa va convinga sa facem o gasca mare la anul si sa nu ratam editia ADE 2019:

In primul rand, evenimentul a fost structurat pe doua directii:

DAY/NIGHT si activitati precum POP-UPS/ GEAR/ TALKS / PARTY/ MUSIC/ ART/ FILM.

Proiectiile de film au inclus documentare cu privire la evolutia muzicii electronice din Europa si bineinteles, la nivel global, documentare legate de viata underground in Berlin, artisti consacrati, miscari ale sub-genurilor muzicii electronice si multe altele.

Lista artistilor la ADE’18 a fost foarte bogata, iar aici vorbim atat despre performance-uri/workshops/livestreams si petreceri. Ii puteti regasi aici pe toti.

Da, la un search frumos pe website, puteti identifica toate cele mentionate mai sus, asa ca nu vreau sa va plictisesc cu listarea de evenimente, ci sa fac o selectie mica cu cele la care eu una as fi vrut sa ma aflu:

What is Underground in today’s electronic music scene?

Pfff, of course I would’ve loved to be there. Am impresia ca asta este un topic care nu o sa se consume foarte repede. Chiar am auzit multi DJi care se intreaba asta, care dezbat subiectul asta si uneori, parca fara rost. In cadrul talk-ului de ADE au fost prezenti Cristian Varela, DJ Pierre, Chelina Manuhutu, Mirella Kroes si Eelke Kleijn care au vorbit despre trend-urile dinamice din muzica electronica si cum afecteaza acestea ,,metabolismul” muzicii underground, atat din punct de vedere al perceptiei iubitorului de underground, cat si din punct de vedere business. Oh, well, sunt foarte multi artisti de underground care se feresc de publicitate, de interviuri si de show-off. Sa fie bine sau sa fie rau?

What’s influencing techno today?

Aici aproape ca mi-au dat lacrimile ca nu eram acolo, pentru ca la discutie au participat Chris Liebing, Juan Atkins (love, love, love), Fatima Hajji, John Acquaviva, Nick DeCosemo (MixMag)si Christian Smit. Adica, un veteran al muzicii techno si un super artist actual adusi impreuna cu niste jurnalisti si manageri din industrie = un talk perfect. Pana la urma, Detroit-ul este cu siguranta unul dintre elementele esentiale in curentul actual de muzica electronica din Europa, in special din Berlin. Doar ca, diferenta de atunci si acum este ca industria este foarte influentata de bigger is better, cand pe atunci, lucrurile mergeau mai mult pe un flow natural de hai sa vedem cum less is more din punct de vedere cifre, bani, evenimente de amploare si cum simplitatea adusa de pasiune facea ca rotita aia frumoasa a muzicii sa aduca impreuna cei mai faini artisti si a construit o comunitate unica – legacy.

Acestea fiind spuse si cu scuzele de rigoare pentru folosirea ro-engleza la unele explicatii, eu zic ca daca nu ai stat cu ochii pe livestreams, sa intrii pe site-ul ADE. si sa faci putin scrolling pe tot ceea ce s-a intamplat acolo. Maybe join me there next year?

Va las cu niste highlight-uri vizuale de la Iankoo:

 

 

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register