[UPDATES] “Ii salut pe aia care n-au crezut ca pot!”

Asa isi incepe Nosfe piesa HIPHOP1985 in colaborare cu DJ Faibo X lansata la sfarsitul lui martie. Tot in martie, a inceput proiectul “Jurnalism muzical pentru comunitate” lansat de doua profesoare din Oradea, care isi propune prin intermediul unor cursuri sa-i invete pe participanti cum sa realizeze materiale pentru ca acest domeniu sa fie mai bine reprezentat in mass-media.

Profesoarele respective cu siguranta ii saluta pe aia care n-au crezut ca pot asa cum a facut-o si Badass DJ cand a fost lansat in urma cu un an. Acum a venit momentul sa identificam mai clar ce inseamna acest “pot” in punctul in care se afla muzica electronica acum, pentru a putea si voi, cei care va doriti sa faceti parte intr-un fel sau altul din acest colectiv, sa stiti ce naiba sa faceti, cu cine sa vorbiti, unde sa mergeti si bineinteles, ce sa nu faceti.

Si acum o sa va intrebati “Dar unde se afla, draga, muzica electronica acum? In Madagascar?”. Raspuns: Daca nu esti in Madagascar, da, acolo se afla. Se afla mereu in alta parte decat esti tu atunci cand ai cu adevarat nevoie de ea. Din acest motiv exista multiple contexte prin care noi putem ajunge in preajma ei: bar, club, festival, petrecere, etc.

Pana acum toate bune? Nimic nou, nu? Si o sa ramana asa daca nu scoatem acel etcetera si nu ne apucam sa avem o conversatie reala despre sansele si oportunitatile fiecarui pusti sau pustoaice care vrea sa faca muzica prin mijloace electronice.

Nu zic ca nu e ok sa vrei in continuare sa fii DJ, dar daca chiar iubesti muzica si se intampla sa te folosesti de mijloace tehnologice moderne sa o creezi, trebuie sa stii ca sunt multi supereroi pe care nu ii cheama Rhadoo sau Mihigh, dar pe care ii cheama Radu sau Mihai si sunt priviti cu acelasi respect pentru ca sunt varfuri ale comunitatilor/domeniilor/departamentelor lor.

Despre acesti supereroi si domeniile pe care le-au impletit cu muzica electronica va voi vorbi impreuna cu echipa BadassDJ de pe plaja sau din cortul de la festival.

Asadar, o sa incercam sa aflam care e treaba cu acel “pot”, ce se afla dupa etcetera si bineinteles, o sa-ti dam mura in gura ce poti face daca te-ai chinuit deja sa fii DJ si nu ti-a iesit dar tot vrei sa tii degetele pe butoane. Lumea te vrea in continuare, dar pana sa fii faimos trebuie sa ti-o arzi serios.

Vedeti mai jos cum saluta Nosfe in continuare iar pe Dj Faibo X il puteti citi pe .ro-ul nostru.

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register