[UPDATES] Inside Ballantine’s True Music Futures I

Ballantine’s True Music Futures ne-a adus recent un program de mentorat in care am avut sansa sa intram in culisele muzicii electronice alaturi de o serie de speakeri care ne-au surprins prin abordarile inedite in ceea ce priveste industria muzicala si prin simtul umorului despre care am aflat ca nu trebuie sa lipseasca daca vrei sa supravietuiesti in aceasta industrie.

 

BOg si Dj Optick sunt doi dintre mentorii care ne-au vorbit despre tendintele din industria muzicii electronice, despre ce mai inseamna productia muzicala in zilele noastre si bineinteles, tips&tricks in ceea ce priveste colaborarile cu promoteri si agentii.

Pentru ca nu ne mai saturam de noul trend in care DJi promoveaza, sustin si ajuta alti DJi, va lasam aici raspunsurile la cateva intrebari nascute dupa initiativa True Music Features sustinuta de Ballentine’s.

BADASS DJ: Pentru ca in 2019 ne punem probleme despre ce mai inseamna cu adevarat ideea de mentor intr-un domeniu sau altul, ce sanse are un DJ la inceput de cariera sa fie descoperit si luat sub protectia unui DJ deja consacrat?

DJ OPTICK: Cred ca in 2019 conexiunile inter-umane se pot realiza foarte usor. Nu cred ca e nevoie de o scrisoare prin posta ca sa dai de cineva. La fel ca in orice domeniu, atata vreme cat iti doresti ceva cu adevarat, vei reusi. Suntem cu totii la un click distanta, iar daca-i arati omului respectiv ca ai ceva frumos de oferit, ca muzica ta este cool sau ai ca ai un stil sau abordare diferita a muzicii, ii vei starni interesul. Dar cred ca este mai important sa fii luat sub “protectia” unei agentii de booking si management, care sa te ajute sa promovezi stilul si muzica ta mai departe. Dar sa ai in vedere faptul ca daca nu ai nimic de oferit, fie ca e vorba de stilul in care mixezi sau productiile tale, va fi greu sa cuceresti pe cineva din industrie.

BADASS DJ: De ce crezi ca publicul roman are o relatie atat de dificila cu genurile mai melodice ale muzicii electronice? Cea mai mare parte inca prefera zona de minimal si techno.

BOg: Cred ca generatiile se schimba si in acelasi timp si gusturile muzicale se schimba. A fost o vreme cand Bucurestiul era capitala muzicii electronice “melodice”. Sasha, Lee Burridge, Audiofly, James Zabiela, Hernan Cattanneo erau cap de afis weekend de weekend. Sunwaves-ul a adus un aer mai berlinesque scenei de muzica electronica din Romania, oamenii au empatizat cu ce se intampla acolo, iar Arpiar au ajuns role models pentru tinerii amatori de muzica electronica din Romania. Romanii au simtul proprietatii si ne place sa ne bucuram de ce este al nostru. Sa valorizam talentele locale este foarte important, fie melodic sau nu.

BADASS DJ: Si pentru ca tot vorbim de relatii, ce parere ai despre social media si faptul ca fanii pot ajunge mai usor sa le dea feedback-uri artistilor? Ai primit vreun mesaj/comentariu interesant pe soundcloud/youtube/instagram etc?

DJ OPTICK: Este extraordinar sa primesti feedback aproape instantaneu la munca/muzica ta. Este foarte important insa ca artist sa inveti sa filtrezi mesajele sau comentariile primite, sa intelegi care sunt reale, constructive sau care pot aduce un plus muzicii tale. Din pacate sunt si foarte multi care improasca cu noroi pe internet, doar pentru ca pot. Daca reusesti sa eviti naysayersii, sa treci peste astfel de mesaje care te pot trage in jos, este perfect.

BADASS DJ: Ce oportunitati exista in prezent pentru un DJ la inceputul carierei lui, care sa-l ajute sa evolueze atat pe scena din Romania, cat si in afara?

BOg: Consider ca oportunitatile le cream singuri si in mare parte rezultatul final, fie el unul pozitiv sau negativ, este datorita actiunilor noastre. Nu trebuie sa asteptam sa ne impinga cineva de la spate. Trebuie sa fim cat mai curiosi si tot timpul la curent cu ce e nou in muzica si scena electronica din Romania, dar si din afara. Sa nu ne limitam doar la ce ne place si sa nu mai vedem restul. Sa invatam sa avem o viziune de ansamblu mult mai mare, sa gandim pe termen lung si sa ne implicam. Oportunitati exista dar nu vor ajunge la tine niciodata daca nu te implici, daca nu mergi la petreceri, daca nu comunici cu oameni din industrie, daca nu mergi la workshop-uri unde sa inveti din experienta altora deja lansati pe piata. O reteta concreta a succesului nu exista. De multe ori si in cele mai multe cazuri este vorba de foarte multa munca, dedicare, implicare si actiune.

Stay true to your music si stay tunned on Badass DJ pentru ca mai avem povesti din cadrul experientei Ballentine’s True Music.

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register